Detalii despre Renault Megane facelift: mici modificări estetice și versiune hibridă

de Cornel Șocariciu
Marti, 02.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va lansa Megane facelift în toamna acestui an. Francezii pregătesc mici modificări estetice, îmbunătățiri la nivelul interiorului, dar și o gamă de motorizări care va include o versiune cu sistem hibrid de propulsie.

Renault a demarat procesul pentru dezvoltarea lui Megane facelift, iar conform primelor zvonuri, versiunea revizuită a modelului de clasă compactă va fi expusă în premieră în toamna acestui an. Cel mai probabil, francezii vor expune Megane facelift în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care se desfășoară la jumătatea lunii septembrie.

Din punct de vedere estetic, viitorul Megane facelift nu va primi modificări majore comparativ cu versiunea disponibilă în prezent (foto). Francezii vor aduce mici îmbunătățiri la nivelul spoilerelor, o grilă ușor restilizată și o semnătură luminoasă nouă la nivelul stopurilor. La interior, frnacezii pregătesc materiale ceva mai bune, un sistem de infotainment îmbunătățit, un instrumentar de bord cu design nou și o serie de sisteme de asistență moderne.

Pentru prima dată în cariera lui Megane, viitoarea versiune a modelului de clasă compactă va primi și o variantă cu sistem hibrid de propulsie. Aceasta ar urma să fie lansată în 2020 și, cel mai probabil, va miza pe o arhitectură similară cu cea lansată în urmă cu câteva săptămâni pe Clio.

În cazul modelului de clasă mică, francezii au pregătit un propulsor pe benzină de 1.6 litri aspirat natural.

Unitatea cu combustie internă vine la pachet cu două motoare electrice și cu o baterie de 1.2 kWh, cu celule preluate de la Renault Zoe. Autonomia în modul pur electric va fi de cel puțin 2-3 kilometri, însă Renault susține că în mediul urban, Clio hibrid va putea rula electric în proporție de 80%.

Totodată, zvonurile spun că viitorul Megane facelift ar putea primi și o variantă plug-in hybrid cu o baterie ceva mai generoasă capabilă să susțină o autonomie pur electrică de până la 50 de kilometri.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • petrusian
    Bine,bine,dar diiesel de 1,75 l are?
    4 2
  • olteanu
    @petrusian
    este diesel-ul de 1.75 pe actualul hatchback
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru