Detalii despre viitorul Audi Q8: ”SUV-ul va fi expresia absolută a luxului, alături de A8”

de Bogdan Mirică, Prelucrare digitală: Autocar
Vineri, 22.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi face ultimele retușuri înainte de lansarea noului Q8, cel mai mare SUV al său, poziționat deasupra lui Q7. Modelul va fi considerat un vârf de gamă, alături de A8.

Audi intenționează să lanseze în viitorul apropiat un SUV vârf de gamă, poziționat deasupra lui Q7. Acesta se va numi Q8 și va fi nevoit să fure din clienții lui Mercedes GLS. Ca și rivalul din Stuttgart, el va fi considerat alături de limuzina A8 oferta maximă a Ingolstadt-ului.

Modelul va fi dezvoltat pe aceeași platformă MLB ca și Q7, însă va avea un ecartament ceva mai scurt și va transporta doar cinci pasageri. De asemenea, garda la sol va fi și ea redusă cu 70 de mm, ceea ce înseamnă că noul Q8 va avea un aspect de SUV ușor diferit.

În materie de design, Q8 va beneficia de o grilă octogonală, pe care am văzut-o folosită recent și pe micul Q2. Acest tip de grilă va deveni comun tuturor modelelor din gama Q, urmând ca grila hexagonală să fie rezervată pentru modelele clasice.

La modul în care evoluează piața în prezent, locul lui Q8 este în vârful piramidei Audi, alături de A8.

Rupert Stadler
președintele Audi
March Lichte, noul șef de design Audi, susține că viitorul Q8 nu va fi neapărat un SUV cu alură coupe, așa cum vedem că este trendul momentului.
”Am început cu o ușoară coborâre a acoperișului în partea frontală, dar am oferit ceva mai mult spațiu la nivelul capului pentru cei de pe locurile din spate. Posteriorul beneficiază însă de un montant C care garantează un design sportiv”.

Și Rupert Stadler, președintele constructorului german, s-a arătat încrezător în potențialul noului Q8, afirmând că ”la modul în care evoluează piața în prezent, locul lui Q8 este în vârful piramidei Audi, alături de A8.”

Sunt puține detalii despre unitățile de propulsie și tehnologie, însă vom vedea cu siguranță cele mai puternice motorizări din gama lui Q7, inclusiv dieselul V8 de pe SQ7. La capitolul tehnologie nu va lipsi funcția de rulare autonomă în traficul aglomerat.

via carscoops

Comentarii (4)

  • Linia dintre un break (A6 Allroad, de exemplu) și SUV devine din ce în ce mai subțire. Probabil că A8 kombi + o variantă Allroad ar suna și ar arăta ca dracu'. Noroc cu inventarea SUV! Ce ți-e și cu moda asta...
    5 5
  • Ai 100% dreptate.
    Ia de ex. BMW X5 model 2016, coboara-i mult garda la sol, si va arata ca un break mare.
    2 6
  • low cost
    Perfect .Daca vor pune si punte rigida spate va fi cu adevarat "premium"
    1 16
  • Sandu al-III-lea
    Prea mare.Prea ca la tara.
    8 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru