Detalii despre viitorul hypercar Koenigsegg: noul model ar urma să fie numit Ragnarok și să dezvolte 1.440 de cai putere

de Paul Cosma
Vineri, 31.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Koenigsegg a anunțat un înlocuitor mai puternic pentru Agera RS, iar noul hypercar va fi prezentat anul viitor la Salonul Auto de la Geneva. Informații neoficiale arată că noul model se va numi Ragnarok și va dezvolta circa 1.440 de cai putere.

La sfârșitul anului trecut, Koenigsegg Agera RS a devenit cea mai rapidă mașină de serie din lume. Suedezii au reușit atunci să atingă o viteză medie de 447 km/h, în urma a două curse efectuate pe un drum închis între Las Vegas și orașul Pahrump din statul american Nevada.

Compania a dezvăluit recent că modelul Agera RS (foto) va avea un succesor mult mai puternic, iar noul hypercar va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva din 2019.

Potrivit unor informații neoficiale, noul hypercar Koenigsegg se va numi Ragnarok, iar motorul său, aflat încă în stadiul de dezvoltare, va livra un total de aproximativ 1.440 de cai putere. Totodată, constructorul are drept obiectiv o greutate de cel mult 1.200 de kilograme pentru noul model.

La începutul acestui an, alte informații arătau că viitorul model Koenigsegg va beneficia de un propulsor V8 biturbo de 5.0 litri, alături de un motor electric, pentru un total de circa 1.360 CP.

Via Motor1

Comentarii (2)

  • Neinspirat numele. Ragnarok înseamnă Apusul (Sfârșitul) Zeilor.
    0 1
  • @ignis
    pai da, apusul lui ferrori, lambo...cu tesla o sa se lupte..
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru