Detalii noi despre Audi e-tron GT: sportiva electrică va avea performanțe apropiate de Tesla Model S și autonomie de 400 de kilometri

de Daniel Popescu
Sambata, 20.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi anunță că sportiva electrică e-tron GT care va fi lansată în 2020 va avea performanțe mai bune decât e-tron pentru a concura cu Tesla Model S, în timp ce autonomia va fi de 400 de kilometri.

Audi a anunțat încă din primăvara acestui an că va prezenta conceptul e-tron GT cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, care își va deschide porțile în 30 noiembrie.

Conceptul va primi o versiune de serie în preajma anului 2020, iar oficialii Audi au început acum să ofere și o serie de informații tehnice despre aceasta.

Cea mai importantă informație este ca sportiva electrică "va fi direcționată spre performanță", potrivit declarațiilor lui Siegfried Pint, directorul tehnic al celor de la Audi. În plus, obiectivul neoficial este ca e-tron GT să se apropie de performanțele înregistrate de versiunea de top a lui Tesla Model S.

Oficialii constructorului de la Ingolstadt nu au oferit încă detalii concrete despre performanță, însă este de așteptat ca sistemul de propulsie să fie îmbunătățit comparativ cu cel de pe SUV-ul e-tron, care este alcătuit din două motoare electrice care generează în total echivalentul a 402 de cai putere.

Pe de altă parte, Pint a confirmat că autonomia lui e-tron GT va fi similară cu cea a lui e-tron, și anume 400 de kilometri conform noului standard WLTP.

Spre deosebire de SUV-ul e-tron, sportiva electrică e-tron GT va fi dezvoltată pe aceeași platformă ca viitorul model electric Porsche Taycan, care va fi lansat în cursul anului viitor.

De asemenea, e-tron GT va putea fi încărcat la stații de încărcare de până la 350 kW, spre deosebire de cei "numai" 150 kW suportați de e-tron, astfel că o încărcare până la 80% va fi realizată în numai 12 minute.

e-tron GT va fi de fapt al treilea model electric al celor de la Audi, întrucât germanii intenționează să lanseze și e-tron Sportback în cursul anului viitor. În total, constructorul de la Ingolstadt și-a stabilit ca obiectiv o gamă e-tron de 12 modele electrice până în anul 2025.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • "obiectivul neoficial este ca e-tron GT să se apropie de ...Model S".
    Exact ce ziceam peste 2 ani vrem "sa ne apropiem" de ce au scos altii acum vreo 5 ani. Cum sa-i iei in serios? Astia sunt aia care se bat cu caramida in piept ca sunt locul 1 in lume ca volum. Daca nici astia nu au posibilitati....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru