Porsche Taycan va fi oferit în mai multe versiuni de putere: sportiva electrică debutează în 2019

de Cornel Șocariciu
Luni, 15.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Porsche Taycan, primul model electric dezvoltat de constructorul german, va fi prezentat în 2019 în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Sportiva electrică va fi oferită în mai multe versiuni de putere, vârful de gamă urmând să ofere 600 CP.

Porsche a anunțat la începutul lunii iunie că versiunea de serie a conceptului electric Mission E va purta numele Taycan. Ulterior, constructorul german a publicat o serie de fotografii suprinse în timpul testelor din Africa de Sud.

Acum, Porsche a anunțat că, în scurt timp, pe poarta fabricii din Zuffenhausen vor păși noi exemplare destinate procesului de testare. Noul Porsche Taycan va fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care se desfășoară în septembrie 2019.

Conform informațiilor, viitorul Porsche Taycan va fi oferit în mai multe versiuni de putere. Vârful de gamă va fi echipat cu două motoare electrice care vor genera în total 440 kW, echivalentul a 600 CP, ceea ce va permite modelului german să accelereze de la 0 la 100 kmh în mai puțin de 3.5 secunde. Producătorul german susține că autonomia modelului electric va fi de 500 de kilometri, însă aceasta a fost calculată pe baza vechiului standard NEDC, ceea ce înseamnă că autonomia reală va fi undeva între 350 - 400 de kilometri.

Totodată, nemții vor veni și cu o versiune echipată cu un singur motor electric.

Acesta va fi amplasat pe puntea spate, iar pentru moment, reprezentanții Porsche nu oferă detalii suplimentare. 

Din punct de vedere estetic, viitorul Taycan preia o serie de elemente de design pe care le-am văzut în premieră pe conceptul Mission E. La nivelul habitaclului, nemții vor veni cu accesorii derivate din cele folosite pe sportivul 911.

Noul Porsche Taycan va fi produs într-o zonă specială din cadrul fabricii din Zuffenhausen. Investiția totală în dezvoltarea lui Taycan și a viitoarelor sale versiuni este de 500 de milioane de euro, la care se adaugă un miliard de euro pentru electrificarea gamei de modele tradiționale. În total, Porsche va investi 6 miliarde de euro în electromobilitate până în 2022.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru