Detalii noi despre viitoarea generație Ford Focus ST: Hot Hatch-ul ar putea primi motorul de 2.3 litri de pe actuala versiune RS

de Cornel Șocariciu
Luni, 23.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Ford Focus a fost prezentată în urmă cu câteva săptămâni, iar acum avem primele informații despre versiunea ST. Hot Hatch-ul pregătit de americani ar urma să debuteze la începutul lui 2019, iar sub capotă ar putea avea motorul de 2.3 litri EcoBoost.

Noua generație Ford Focus a fost prezentată oficial în urmă cu câteva săptămâni. Modelul de clasă compactă dezvoltat de producătorul american a primit o platformă nouă, tehnologii moderne, motorizări revizuite și versiuni noi de echipare.

Totuși, fanii versiunilor de performanță mai au de așteptat. Conform unor voci apropiate companiei, lansarea lui Ford Focus ST va avea loc la începutul anului viitor, urmând ca varianta RS să fie prezentată în 2020.

Zvonurile spun că viitorul Ford Focus ST va renunța la motorizarea de 2.0 litri benzină. În locul acestui propulsor, americanii vor introduce unitatea de 2.3 litri EcoBoost. Pe actualul Ford Focus RS, motorul pe benzină de 2.3 litri oferă 350 de cai putere, însă pe viitorul Focus ST propulsorul ar urma să dezvolte puțin peste 250 de cai putere.

În același timp, vocile apropiate companiei au afirmat că noul Ford Focus ST o să fie oferit doar alături de o transmisie manuală cu șase rapoarte. Despre versiunea diesel a Hot Hatch-ului american încă nu există informații.

Cei care nu mai au răbdare și își doresc un Ford Focus nou ceva mai sportiv, pot opta pentru versiunea de echipare ST-Line (foto).

Aceasta propune un kit de caroserie ceva mai agresiv și o gardă la sol mai mică cu 10 mm comparativ cu versiunea de bază.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru