Din culisele negocierilor cu GM: PSA Peugeot-Citroen nu va putea vinde actualele modele Opel în SUA, Rusia și China

de Daniel Popescu
Luni, 27.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors condiționează vânzarea mărcii Opel către Grupul PSA Peugeot-Citroen de condiția ca actualele modele germane să nu fie comercializate în SUA, Rusia și China, potrivit unor informații neoficiale.

General Motors și Grupul PSA Peugeot-Citroen negociază în prezent tranzacționarea mărcii Opel, însă există o serie de clauze care au potențialul de a prelungi un deznodământ final.

Potrivit publicației germane Der Spiegel, unul dintre principalele subiecte de discuție este legat de ipoteza că Peugeot-Citroen va dori să comercializeze Opel și în afara Europei.

Pentru a se proteja de o eventuală canibalizare a vânzărilor, General Motors vrea să vândă licențele pentru producția de mașini Opel doar dacă Peugeot-Citroen este de acord să nu comercializeze actualele modele din gama constructorului german pe piețele din America de Nord, Rusia și China.

Urmareste Automarket
Unul dintre principalele modele vizate este Opel Ampera-e, practic copia fidelă a lui Chevrolet Bolt din Statele Unite.
Peugeot-Citroen a refuzat să comenteze informațiile, în timp ce oficialii Opel nu au fost disponibili pentru un răspuns.

Potrivit unor informații anterioare, General Motors solicită circa 2 miliarde de euro pentru Opel, dintre care 1 miliard de euro sub formă de cash. Săptămâna trecută, Peugeot-Citroen a anunțat că vrea să păstreze Opel ca marca traditional germană și a admis că analizează posibilitatea de a extinde vânzările în afara Europei.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Dumitru
    Sper ca Tavares si-a construit bine strategia de achizitie.
    Sincer, nu cred sa ii fie usor.

    Oarecum in afara subiectului, o sugestie pentru domnul redactor:

    o exprimare de genul: "conditioneaza" .... "cu conditia"... nu e neaparat cea mai buna dovada de imaginatie pentru un specialist in ale scrisului...
    7 1
  • ce teapa
    2 4
  • Articolul e plin de bube, dupa cum s-a observat si de comentatorii de mai sus.

    1 mil euro cash din 2 mld euro? Sau 1 mld euro cash? Probabil ca a doua varianta, asa ca va rog sa corectati!

    P.S. In cazul in care noul grup nu va putea vinde in America, inseamna ca si cei care au comandat mii de Ampera-e nu le vor putea achizitona.

    P.S. 2 GM s-a retras oricum de pe piata din Rusia acum cativa ani dupa faza cu Crimeea.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru