Dronele, noul inamic al industriei auto: producătorii vor să-şi protejeze maşinile de teste de camerele video din aer

de Daniel Popescu
Marti, 08.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii auto caută soluţii pentru a evita situaţiile în care fotografii spion folosesc drone pentru a imortaliza maşinile de test înainte de lansarea oficială a noilor modele.

Constructorii auto folosesc în mod regulat maşini de test înainte de lansarea oficială a noilor modele, pentru a verifica toate sistemele şi comportamentul acestora pe şosele.

De cele mai multe ori, astfel de teste au loc pe circuite unde accesul presei este strict interzis, însă în ultima perioadă a apărut o nouă ameninţare. Dronele pot fi folosite cu uşurinţă pentru a filma din aer maşinile de test, fără ca porţile închise sau paznicii să poată interveni în această privinţă, mai ales că, spre deosebire de Statele Unite, legislaţia europeană este mult mai permisivă în acest domeniu.

Urmareste Automarket
Iată însă că producătorii sunt pe punctul de a găsi o soluţie la aceasta problemă inedită a tehnologiei moderne.
Compania americană Dedrone a realizat un sistem Dronetracker care, aşa cum sugerează şi numele, este capabilă să detecteze prezenţa unei drone de la peste 800 de metri.

Pentru moment, dispozitivul a fost prezentat companiei de telecomunicaţii Deutsche Telekom, însă a stârnit imediat atracţia producătorilor, chiar dacă aparatul are un preţ destul de piperat: 275.000 de dolari. Suma este însă rentabilă pentru a evita apariţia în presă a unor fotografii cu viitoarele modele aflate în faza de prototipuri.

Iată modul în care DroneTracker anunţă prezenţa unei drone în imediata apropiere a unui obiectiv:

Via Autoblog

Comentarii (1)

  • din ce stiu io, sistemul este deja folosit pe unele stadiaoane din Germania... fanii au introdus materiale pirotehnice pe stadioane , folosind drone, asa ca nemtii au luat masuri...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru