FOTO EXCLUSIV*: Ce model misterios testează VW în Suedia?

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 17.02.2011
O serie de fotografii-spion au surprins un model secret pe care VW Group îl testează în Suedia. Are spatele lui Octavia, faţa lui Golf, dar acestea ascund şasiului unui model complet nou.

Colaboratorii noştri suedezi de la CarPix au surprins în teste o maşină foarte ciudată, despre care nu se ştiu foarte multe în acest timp. Este vorba de un mulaj care la exterior are spatele lui Skoda Octavia şi faţa lui VW Golf şi care ascunde şasiul unui model necunoscut pe care Grupul Volkswagen îl testează în nordul peninsulei Scandinave.

Volkswagen a ales să nu camufleze formele noului model, ci să inducă în eroare printr-un aşa-numit "mulaj" (o caroserie a unui model existent aplicată pe şasiul modelului secret care se pregăteşte de lansare). Spre deosebire de alte ocazii, mulajul este însă unul foarte ciudat, cu părţi componente ale două modele diferite (spatele lui Octavia şi faţa lui Golf), ceea ce face ca recunoaşterea modelului de sub aceste "haine" să fie şi mai dificilă.

Conform celor de la CarPix, sticker-ul ataşat acestei maşini arată că şasiul face parte din platforma compactă sedan MQB, ceea ce ar putea însemna că vorbim fie de noua generaţie Octavia, fie de A3 Sedan, A doua variantă pare mai plauzibilă în condiţiile în care inginerii Audi au fost deja surprinşi testând viitorul Audi A3 hatchback sub caroseria unui banal VW Golf.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia.

Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (21)

  • Bentley
    Octavia + Golf = ?
    Fata i bord de Golf 6 pe caroserie de Octavia??
    9 0
  • alta strutzo camila, tipic vw, vezi jetta - fata de golf cu spate de passat, la fel si exemplarul de fata, față - față de golf restul octavia. o fi noua bora?
    7 20
  • Chiar ca cei de la VW fac copii xerox. Spae si lateral 100% Skoda si fata de Golf. Exact asa se fac banii, cred ca este BORA sau cine mai sie.
    9 12
  • Noua Bora e Jetta.
    13 2
  • Confirmare
    Inca o dovada ca VW distruge individualitaea brandurilor auto in favoarea intereselor financiare. Altfel, cum iti poti explica ca partile de caroserie apartinand unor modele si marci diferite se potrivesc la milimetru!?
    11 15
  • bogdan
    e noua Goltavia.. desi nu mi se pare foarte rea combinatia fata-spate.
    18 4
  • interesante protectiiile bosajelor rotilor spate
    departe de mine sa le tin partea celor de la WV dar chiar NICIUNUL DINTRE VOI nu a citi ca e vorba de un MULAJ, o alta forma de CAMUFLAJ?

    anyway, integrarea liniilor Golfului cu a unei Octavia e perfecta, ceea ce demonstreaza a "n" oara ca cel de la WV pot face copia mai buna decat originalul. Ma indoiesc ca struto-camila asta va avea sanse de a ramana in aceasta forma
    13 1
  • Victor
    Foarte probabil se testeaza noua platforma de clasa compacta a grupului VW
    Gelu are dreptate . SE TESTEAZA SASIUL ! Foarte probabil este vorba de noua platforma de clasa a compacta a grupului VW ( ex. VW Golf 7 ) .
    15 0
  • fda
    masinile astea nu au deloc personalitate. ma uit la ea si nu-mi inspira nimic, admiratie sau sila. .
    3 15
  • ****
    e masina low cost ...care se spunea odata care se va bate cu loganul .....
    3 5
  • Inconjurat de incompetenti (95%)
    Voi chiar nu cititi articolul ? Va uitati la poze, mergeti repede la comentarii si va expuneti orice gand va trece prin cap: "VW TDI E NASPA SI PUTE, ASTIA DE LA VW FAC COPII XEROX, IN 2012 E SFARSITUL LUMII"

    Citez: "Volkswagen a ales să nu camufleze formele noului model, ci să inducă în eroare printr-un aşa-numit "mulaj" (o caroserie a unui model existent aplicată pe şasiul modelului secret care se pregăteşte de lansare)."

    Cuvantul "MULAJ" ce va sugereaza ?

    qed
    17 0
  • Radu-Mihai
    Romanu-i "da best"
    Se pare ca majoritatea se pricep la toate, nu conteaza ca-i fotbal, masini sau pitzipoance; ne place sa ne dam cu parerea despre orice.
    In fine... Cred ca sub acest (ca)MU(f)LAJ se poate ascunde sasiul Skoda Fabia sedan, derivata din Polo sedan ce se va fabrica in Rusia, conform unor zvonuri.
    2 0
  • Suspect :))
    E Vw golf sedan :))
    1 0
  • @abcd
    Exact asta voiam sa spun si eu. Nimeni nu citeste continutul articolului, se uita la poze si sar cu concluzii. Demonstrad, din nou nivelul culturii in Romania!
    4 0
  • interesant
    octavia 3 in "buna" traditie vw de a scoate o generatie noua la fiecare facelift
    1 1
  • Gi_i B____li
    Adevarul
    Adevarul e ca nu e nimic enumerat pana acum. Este in realitate noua platforma Dacia X12000. Cei ce nu stiau Dacia este actionar la VW! Oricum BMW e mai tare, mai ales daca e din 95 si stie sa cante manele.
    Concluzia e: nu beti Pepsi, ca nu bicicleta voastra.
    10 1
  • julian
    ar putea fi pasatul american ...?
    seamana intr o mica masura...nush zic si io ca toti doctorii de pe aici
    0 4
  • ahahahahaha=))=))=))
    0 1
  • ceva ascunde totusi acest prototip.sunt ciudate bosajele rotilor din spate si capacul rezervorului
    0 0
  • se poate!
    si ma rog , daca tot au fost facute fotografiile de asa zisa firma "specializata" din Suedia ,de ce n-au verificat omologarea si vericidicitatea acestei "struto-camila"?!
    0 0
  • Andrash
    idee
    Dar in urma acestor imagini , nu si-a dat nimeni seama oare ca daca iti lovesti skoda octavia in fata, iti poti pune botul de Golf 6??

    Daca vrei sa faci un schimb de loook..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru