Poliția rutieră din Londra va folosi drone: "Scopul este intimidarea șoferilor agresivi și a celor care participă la curse ilegale de mașini"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Duminica, 14.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliția rutieră din Londra va utiliza drone cu scopul de a identifica mai rapid șoferii care depășesc cu mult limitele de viteză și care participă la curse ilegale de mașini.

Poliția din Londra a anunțat un proiect-pilot inedit care prevede utilizarea dronelor pentru identificarea rapidă a șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Dronele vor fi echipate cu sisteme capabile să filmeze inclusiv pe timp de noapte și vor monitoriza șoferii de la altitudine pentru a nu fi observate.

În momentul în care operatorii identifică șoferi care încalcă regulile de circulație, dronele vor coborî la o altitudine de la care să poată fi observate de șoferi, cu scopul principal de a intimida șoferii. În plus, operatorii vor anunța polițiștii, care vor intercepta șoferii care încalcă regulile.

Autoritățile locale admit însă că dronele vor fi utilizate doar pentru șoferii agresivi, care depășesc cu mult limitele de viteze sau conduc haotic, și șoferii care participă la curse ilegale de mașini. "Ne concentrăm pe șoferii periculoși care participă la curse ilegale și pe șoferii care riscă viața altor persoane", explică oficialii poliției londoneze.

În faza inițială a proiectului, dronele vor fi utilizate în perioada 22-25 iulie pe șoseaua A10 din Londra, pe care s-au înregistrat 8 decese în urma unor accidente rutiere în ultimii doi ani.

Via Auto Express

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Cea mai gravă greşeală pe care ar putea s-o comită analiştii sau chiar şi amatorii care urmăresc evoluţia procesului numit Brexit ar fi să conchidă toţi aceştia că, odată ce va părăsi Turnul Babel bruxellez, Marea Britanie ar fi scutită ulterior de metehnele “noilor vremuri”, recte consumerismul, ecofascismul, globalizarea legislativă, îndobitocirea digitală, transumanismul, electro-autonomia şi monitorizarea atentă, prin mijloace & metode securiste, de către Big Brother…Nici vorbă! “Tâmpirea globală” n-ar ţine cont de faptul că Londra îşi pune sau îşi leapădă cununa de 12 stele galbene pe fond albastru.

    Aşa că un Brexit executat doar d.p.d.v. politic-economic-social nu poate fi îndeajuns de benefic pentru supuşii Coroanei; ei trebuie să iasă inclusiv cu mintea şi inima din conglomeratul pierzaniei!
    9 4
  • anglia conducea jumatate din glob, acum jumatate din glob conduce anglia, daca ei cred ca dronele sperie musulmani care vor sa instarueze sharia, bafta lor!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru