DS pregăteşte o împrospătare a gamei: primul pe listă este un SUV hibrid care va rivaliza cu Audi Q5 şi BMW X3

de Daniel Popescu
Luni, 24.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS va lansa în 2017 un SUV premium cu propulsie hibridă care să rivalizeze cu Audi Q5 şi BMW X3, iar acesta va fi urmat în 2018 de un crossover electric bazat pe DS 3.

DS şi-a anunţat principalele planuri pentru gama de modele pentru următorii 4 ani, iar brandul deţinut de Citroen pare determinat să reprezinte o opţiune din ce în ce mai importantă pentru clienţii aflaţi în căutarea unei maşini premium.

În plus, DS va urma tendinţa actuală de pe plan global şi va propune mai multe SUV-uri, prin prisma popularităţii de care se bucura acestea în prezent.

Primul model nou al francezilor va fi un SUV care va rivaliza cu modele precum Audi Q5, BMW X3 şi Mercedes GLC, iar acesta va beneficia inclusiv de propulsie hibridă şi va fi prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie 2017.

Urmareste Automarket
Un an mai târziu, DS va lansa un SUV bazat pe DS 3, care cel mai probabil va avea elemente de design ale conceptului Wild Rubis Concept, prezentat la Shanghai cu 3 ani în urmă.
Acest model urmează să beneficieze şi de o versiune electrică.

De altfel, DS va deveni în 2019 prima marcă a Grupului PSA Peugeot - Citroen care lansează o maşină electrică, însă nu vor exista modele de sine-stătătoare, ci doar versiuni electrice ale unor modele tradiţionale. "Pentru a face lucrurile mai simple, vom avea benzină şi diesel în gamă în toate segmentele. Vom forţa cu plug-in hybrid în segmentele de sus şi cu electrice în segmentele mai mici, cum ar fi segmentul B. Nu va fi niciun model exclusiv electric sau exclusiv hibrid, întotdeauna vei avea de ales", explică Maxime Picat, directorul pentru Europa al Grupului PSA.

Pe lângă aceste două noi modele, DS va lansa şi o nouă generaţie a lui DS 3 spre finalul anului viitor, în timp ce DS 4 îşi va face apariţia undeva în 2019. Ultimul pe listă este DS Luxury GT, care va fi prezentat în 2020 şi va fi dedicat pieţei din China.

Via Auto Express, Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru