DS pregătește un SUV bazat pe DS 3 pentru 2019: modelul va avea inclusiv versiune electrică

de Daniel Popescu
Vineri, 10.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS intenționează să lanseze în 2019 un SUV subcompact bazat pe DS3 care va beneficia și de o versiune electrică. Cel mai probabil, noul model se va numi DS 3 Crossback.

Vânzările înregistrate de DS, marca premium a Grupului PSA Peugeot-Citroen, sunt într-o scădere accentuată în acest an, iar în primele 9 luni au ajuns la 35.000 de unități, cu 33% sub nivelul din 2016.

Cel mai popular model din gamă este DS 3, care a contabilizat circa două treimi din vânzările totale DS de la lansarea brandului pe piața în 2010. Prin urmare, nu este o surpriză că marca franceză plănuiește lansarea unui SUV compact bazat pe DS3 în 2019.

În acest fel, DS speră să profite de succesul lui DS 3, dar și de vânzările în creștere înregistrate de SUV-uri, care au ajuns la o cotă de piață de circa 33% pe Bătrânul Continent.

"Trebuie să profităm de numeroșii clienți care au cumpărat DS 3 în ultimii 6-7 ani, dar vedem și recunoaștem evoluția pieței. Ne gândim să avem modele profitabile care să se producă în volum mare fără să uităm clienții lui DS 3", spune Eric Apode, vice-președinte executiv al DS.

Conform nomenclaturii utilizate în prezent, noul model se va numi cel mai probabil DS 3 Crossback și va utiliza platforma CMP a Grupului PSA pe care va fi dezvoltată și noua generație a lui Peugeot 208.

Unul dintre principalii rivali ai noului model va fi Audi Q2.

De asemenea, noul SUV va avea și o versiune electrică, iar francezii au oferit anterior și câteva date tehnice despre platforma e-CMP pe care o dezvoltă împreună cu partenerii chinezi Dongfeng: motorul electric va avea 115 cai putere, în timp ce bateria de 50 kWh va oferi o autonomie estimată la circa 450 de kilometri, conform standardului NEDC.

În paralel, DS va dezvolta un nou model în segmentul subcompact care va fi comercializat în paralel cu DS 3, urmând însă să beneficieze de o serie de îmbunătățiri și versiuni speciale.

Via Auto Express

Comentarii (5)

  • Arogantul
    asta e gluma, si nu e nici macar 1 aprilie, ce kkt de suv e ala derivat din C3? e un crossover , in cel mai bun caz
    10 7
  • Mai exista marca asta?
    3 3
  • DS este divizia premium a Citroen, care a lansat-o ca marca independenta.
    3 1
  • @DS
    ,,Marca asta,, va mai exista si dupa ce nu vei mai fi tu.
    1 5
  • @psa

    probabil asa gandeau si alti cum ar fi: cei de la lancia, saab, simca , panhard s.a.m.d....
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru