Duel nebun: Bentley Continental GT vs. un tren saudit, 480 de kilometri prin deşert. "A fost o cursă cum nu s-a mai văzut"

de Mircea Meșter
Miercuri, 07.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a replicat în Arabia Saudită o cursă rămasă în istorie încă din anii '30. Singurul tren care traversează deşertul saudit versus un Bentley de 528 de cai.

La 85 de ani de la momentul în care milionarul englez Woolf Barnato realiza o cursă care rămânea în istorie, întrecându-se pe un Bentley Speed Six împotriva unui tren franţuzesc, constructorul britanic a reeditat competiţia dintre tren şi maşină într-un decor ceva mai exotic: deşertul din Arabia Saudită.

Pentru că anii au trecut şi condiţiile din 1930 sunt greu de reprodus astăzi, Bentley a modernizat "duelul", aruncând în luptă un Continental GT V8 S Convertible, model motorizat de un V8 de 4 litri care dezvoltă 528 de cai putere. Trenul împotriva căruia a "concurat" modelul britanic este cel care face legătura prin deşert între Riyadh şi Damman, pe o lungime de 480 de kilometri.

Esential 480 de kilometri a fost lungimea traseului acestui duel modern.
4:14 este timpul scos de Steven Kane pe Bentley Continental GT V8 S Convertible.
Maşina şi trenul au pornit în acelaşi timp din acelaşi punct, scopul lui Steven Kane, pilot Bentley, fiind de a ajunge la punctul final înaintea adversarului său de ocazie, singurul tren saudit care traversează deşertul.

Maratonul lui Kane a durat 4 ore şi 14 minute, timp în care, dacă ar fi să credem pe cuvânt comunicatul mărcii, maşina a respectat toate limitele legale de viteză.

La finalul sprintului, maşina a ajuns cu şase minute înaintea trenului.

"Patru ore înseamnă timpul pe care-l petrece în maşină un pilot de la Le Mans până este schimbat de un coechipier. Dar aici a fost vorba de o "cursă" mult mai stresantă: căldură, condiţii speciale, faptul că nu am ştiut în niciun moment unde e şi cum e poziţionat trenul şi mai ales respectarea tuturor regulilor de şofat din Arabia Saudită. A fost o cursă cum nu s-a mai văzut. Cred că Barnato ar fi mândru", a declarat la final Steven Kane.

Comentarii (5)

  • ce a demonstrat, inovat? nimic
    16 4
  • Marketing ieftin la greu ! Ceva nou din partea VAG ? Nimic!
    16 10
  • Cum sa apreciem noi un remake istoric ? Daca era la TopGear, cu Clarkson in Bentley si James May in locomotiva, hai ca mai mergea, cu bere.
    22 2
  • Muller
    Daca era Clarkson, NU incapea masina pe strada din cauza capului sau...
    1 1
  • https://www.youtube.com/watch?v=mvIuEiw9oQ4

    aici este video pe youtube pt cei care nu il puteti vedea.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru