După 20 de ani: Toyota a vândut 10 milioane de hibrizi de la lansarea lui Prius în 1997

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a depășit pragul psihologic de 10 milioane de unități vândute pentru modele hibride, performanță pentru care a avut nevoie de aproape 20 de ani.

În decembrie 1997, Toyota lansa primul model hibrid de serie din lume, iar Prius avea să devină pe parcursul următoarelor două decenii un succes global.

O demonstrează atât Prius, cât și numeroasele modele cu propulsie hibridă care și-au făcut loc pe parcursul timpului în gama Toyota și Lexus. De altfel, în prezent există 34 de modele hibride pe care Toyota le comercializează în peste 90 de țări, iar acum constructorul japonez a anunțat atingerea unui nou prag psihologic.

Astfel, în 31 ianuarie, vânzările totale de hibrizi Toyota au depășit pragul de 10 milioane de unități, la numai 9 luni de la atingerea pragului de 9 milioane. 

Urmareste Automarket
"Datorită primilor cumpărători care i-au acordat o șansă lui Prius, hibrizii au crescut în popularitate și au căpătat succes.
Le suntem recunoscători tuturor clienților care ne-au ajutat să atingem acest prag important de 10 milioane de unități hibride vândute"
, spune Takeshi Uchiyamada, președintele consiliului de administrație al Toyota.

Potrivit unor estimări făcute de Toyota, constructorul a economisit 77 de milioane de tne de dioxid de carbon datorită celor care au ales un hibrid în detrimentul unei mașini pe benzină cu dimensiuni și performante asemănătoare. La sfârșitul anului trecut, Toyota a anunțat investiții și în domeniul mașinilor electrice, iar primul model este așteptat în anul 2020.

Via Motor1

Comentarii (2)

  • O reteta de succes de la care pot invata si rivalii de la vw .Sic!:)
    5 4
  • Pana nu de mult Toyota facea masini sterse si plictisitoare... De-o vreme nu mai sunt nici sterse, nici plictisitoare... doar urate! Ciudate si urate... :)
    12 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru