După 6 ani, Mazda reînființează echipa pentru dezvoltarea motorului rotativ

de Tiberiu Safta
Joi, 01.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunțat oficial reînființarea unei echipe dedicate dezvoltării motoarelor rotative, după o pauză de 6 ani. Aproape 40 de ingineri vor lucra împreună pentru a dezvolta „modele atractive noi”.

Anul trecut, constructorul japonez a reintrodus celebrul său motor rotativ la modelul MX-30 pe post de generator. Mazda, însă, dorește acum să lanseze mașini noi care să fie propulsate de acest motor, o intenție confirmată odată cu prezentarea conceptului Iconic SP în toamna lui 2023.

Marca niponă tocmai a confirmat oficial că reînființează echipa pentru dezvoltarea motorului rotativ în acest scop. Noua echipă va fi cunoscută sub numele RE Development Group și va consta în 36 de ingineri care vor lucra împreună pentru a dezvolta „modele atrăgătoare noi” propulsate de un astfel de motor.

Bineînțeles, această echipă de dezvoltare nu este nouă. Aceasta a existat până în 2018. Ultimul model al mărcii propulsat de motorul rotativ Wankel este RX-8, un model care a fost produs din 2003 până în 2012. Deocamdată, Mazda nu a precizat când va fi lansat un potențial viitor model cu un astfel de motor. În schimb, este posibil ca acest viitor model să fie bazat pe conceptul Iconic SP.

via Mazda

Comentarii (3)

  • Oamenii ăștia sunt in lumea lor ! Sunt simpatici foc..!
    5 8
  • Ăia care trăiesc în lumea mașinilor electrice sunt și mai simpatici.
    10 4
  • Motorul asta e jucăria lor preferata.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru