Motor rotativ

Joi, 01 Februarie | Industrie

După 6 ani, Mazda reînființează echipa pentru dezvoltarea motorului rotativ

Mazda a anunțat oficial reînființarea unei echipe dedicate dezvoltării motoarelor rotative, după o pauză de 6 ani. Aproape 40 de ingineri vor lucra împreună pentru a dezvolta „modele atractive noi”.
Luni, 15 Ianuarie | Industrie

Mazda ar putea lansa un model sport echipat cu motor rotativ

Președintele Mazda, Katsuhiro Moro, a dat de înțeles că producătorul nipon ar putea lansa un model sport echipat cu motor rotativ. Acesta ar putea fi inspirat de conceptul Iconic SP, care tocmai a debutat la Tokyo.
Marti, 31 Octombrie 2023 | Industrie

Bornă istorică: Mazda a produs 2 milioane de motoare rotative

Mazda anunță atingerea unei borne istorice: producția a 2 milioane de motoare rotative. Cel mai nou model care să integreze un asemenea propulsor este MX-30 e-Skyactiv R-EV.
Miercuri, 25 Octombrie 2023 | Concepte

Noul concept Mazda Iconic SP: motor rotativ Wankel pe post de generator

Mazda a prezentat oficial un concept care anunță un viitor model de performanță electric. Acesta se numește Iconic SP și este un concept care aduce un motor rotativ ce funcționează alături de un motor electric.
Joi, 22 Iunie 2023 | Industrie

Mazda reia producția în masă a motorului rotativ, după 11 ani

Mazda a anunțat oficial că a reluat producția în masă a celebrului său motor rotativ la uzina sa din Hiroshima, Japonia. Astfel, constructorul nipon reia producția acestui tip de motor după o pauză de 11 ani.
Luni, 16 Ianuarie 2023 | Industrie

Mazda încă se gândește la un model sport cu motor rotativ: "Este visul inginerilor noștri!"

Constructorul japonez de automobile nu exclude dezvoltarea unui model sport echipat cu motor rotativ. "Acum nu este timp pentru asta," susține un oficial Mazda.
Vineri, 13 Ianuarie 2023 | Modele noi

Mazda MX-30 reînvie motorul rotativ: folosit ca generator pentru o versiune plug-in hybrid

Mazda prezintă noua MX-30 e-Skyactiv R-EV sau, cu alte cuvinte, versiunea plug-in hybrid a lui MX-30. Aceasta utilizează un motor rotativ de 830 centimetri cubi ca generator.
Luni, 09 Ianuarie 2023 | Masini electrice si hibride

Mazda: Noua versiune a lui MX-30, cu motor rotativ ca range extender, debutează în 13 ianuarie

Constructorul japonez de automobile anunță că noua versiune a lui MX-30, cu motor rotativ utilizat ca range extender, va debuta în 13 ianuarie, cu ocazia Salonului Auto de la Bruxelles.
Marti, 22 Noiembrie 2022 | Masini electrice si hibride

Mazda MX-30 cu motor rotativ, cu rol de range extender, debutează în ianuarie 2023

Potrivit celor mai recente informații, Mazda MX-30 va primi o versiune care va utiliza motorul rotativ ca range extender pentru baterie. Denumită MX-30 R-EV, aceasta ar putea debuta în luna ianuarie 2023.
Joi, 07 Octombrie 2021 | Industrie

Noutăți Mazda în Europa: vor fi lansate două SUV-uri, botezate CX-60 și CX-80

Constructorul japonez de automobile anunță o serie de noutăți în portofoliul de modele destinate Bătrânului Continent. Poate cea mai așteptată de fani este revenirea motorului rotativ, însă ca range extender pentru SUV-ul electric MX-30.
Marti, 24 August 2021 | Industrie

Mazda ar putea folosi hidrogenul pentru a renaște motorul Wankel

Constructorul japonez de automobile ar lucra la un motor Wankel (rotativ) care să fie alimentat cu hidrogen. Potrivit unui oficial Mazda, dacă proiectul primește undă verde din partea superiorilor, prototipul ar putea fi lansat în trei ani.
Joi, 08 Octombrie 2020 | Masini electrice si hibride

Noutăți pentru Mazda MX-30: versiune cu motor pe benzină pentru piața din Japonia și, din 2022, variantă electrică cu range extender

În Europa, Mazda MX-30 este disponibil doar cu un motor electric, însă pentru piața din Japonia, constructorul a lansat o variantă cu propulsor pe benzină. Din 2022, niponii plănuiesc să ofere și o versiune electrică cu motor rotativ în rol de range extender.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 25 Noiembrie 2019 | Modele noi

Mazda nu renunță la "visul" de la produce sportiva RX-9: "Trebuie să combinăm motorul rotativ cu o tehnologie hibridă"

Oficialii Mazda caută soluții pentru a dezvolta o sportivă RX-9 cu motor rotativ care să respecte normele de poluare prin utilizarea unor tehnologii hibride.
Miercuri, 13 Martie 2019 | Masini electrice si hibride

Motive de bucurie în rândul fanilor Mazda: producătorul nipon ar putea lansa un hibrid cu motor rotativ

Motorul rotativ ar putea reveni în oferta Mazda. Japonezii lucrează la un sistem hibrid de propulsie în centrul căruia se află motorul Wankel. Compania își dorește ca acest sistem să fie unul flexibil, iar motorul rotativ să pună în mișcare vehiculul, dar în același timp să aibă rol și de range extender.
Sambata, 03 Martie 2018 | Industrie

Reinventarea unui clasic: motorul rotativ Mazda va reveni în 2019 sub forma unui prelungitor de autonomie pe primul model electric al mărcii

Soluția cuplării unei mașini electrice cu un motor termic de dimensiuni reduse care să ofere o prelungire a autonomiei în caz de nevoie va fi aplicată și de Mazda în 2019. Range extender-ul va fi însă inedit: un motor rotativ de dimensiuni compacte.
Luni, 18 Septembrie 2017 | Concepte

Mazda nu renunță la ideea unei sportive cu motor rotativ: japonezii lansează o versiune revizuită a lui RX Vision în cadrul Salonului Auto de la Tokyo

Oficialii Mazda au confirmat faptul că vom vedea o versiune revizuită a conceptului RX Vision în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Versiunea de serie ar urma să debuteze în 2020.
Marti, 18 Iulie 2017 | General

Zvonuri: Mazda RX-9 ar putea debuta la Tokyo cu un motor rotativ de generație nouă

Zvonuri, zvonuri și iar zvonuri. Presa din Asia spune că Mazda ar putea lansa sportivul RX-9 cu motor rotativ de generație nouă. Debutul ar urma să aibă loc în această toamnă în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.
Marti, 23 Mai 2017 | Tehnologie

Motorul rotativ se întoarce: Mazda oferă informații noi despre viitorul acestui propulsor

Mazda nu renunță la ideea unui motor rotativ. Japonezii l-ar putea folosi pe post de range extender într-un vehicul electric.
Marti, 27 Octombrie 2015 | Concepte

Mazda a pregătit un concept care ne arată urmașul lui RX-8

Mazda va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo un concept care s-ar putea numi Skyactiv-R. Acesta prefigurează un model sport echipat cu motor rotativ, care ar putea deveni succesorul lui RX-8.
Joi, 28 Iunie 2012 | Industrie

Mazda: "Motoarele rotative n-au murit!"

Reprezentanţii Mazda au infirmat zvonurile care vizau renunţarea la motoarele rotative. Japonezii promit wankel-uri mai performante şi mai ecologice ca niciodată.

Tag-uri similare

Mazda, Le Mans, Roadster, MX-5, aniversare, motor rotativ, RX-8, Miata, victorie, Renesis
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru