Noutăți Mazda în Europa: vor fi lansate două SUV-uri, botezate CX-60 și CX-80

de Alexandru Monenciu
Joi, 07.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile anunță o serie de noutăți în portofoliul de modele destinate Bătrânului Continent. Poate cea mai așteptată de fani este revenirea motorului rotativ, însă ca range extender pentru SUV-ul electric MX-30.

În următorii doi ani, portofoliul de modele Mazda va suferi câteva modificări majore. Acestea vor avea loc atât în Statele Unite ale Americii, cât și pe piața din Japonia și Europa.

Noutățile pregătite de niponi pentru Bătrânul Continent includ două noi SUV-uri, dar și revenirea motorului rotativ în lumina reflectoarelor. Desigur, acesta va prelua rolul de range extender pentru MX-30, debutul acestui versiuni fiind programat pentru prima jumătate a anului viitor.

După 2022, gama de modele europene va fi extinsă odată cu lansarea SUV-urilor CX-60 și CX-80, acesta din urmă având o configurație cu 7 locuri. Tot atunci, Mazda va lansa o nouă generație de motoare Skyactiv-X și Skyactiv-D.

Acestea vor avea șase cilindri în linie și vor veni în compania unui sistem micro-hibrid la 48V. Atât CX-60 cât și CX-80 vor fi disponibile, ulterior, și în versiuni plug-in hybrid.

via Mazda

Comentarii (13)

  • Autenticstyle
    Au rezolvat problemele de fiabilitate a motorului rotativ?
    9 1
  • atentie, nu sunt ironic!
    bravo MAZDA, un 6 cilindri bezina aspirat complet nou in vremurile astea, conceptie 100% proprie arata doar ambitia si inovatia acestui mic producator japonez. eu zic ca e de apreciat, asta pana cand nu i cumpara toyota si pe ei si gata cu unicitatea si curajul.
    26 3
  • Ha, ha, ha...
    6 în line?! Deliciuuu, foarte tare Mazda!
    3 0
  • Edikkk
    Mazda nu poate face altceva cu micile resurse şi de aceea par "inovativi" pentru maşinile termice. Pentru că electric sunt spre zero. Iar termic folosesc motoare vechi.

    2 SUVuri uzate moral
    1 29
  • MX_30 cu motor Wankel ca range extender. Da, atât. Nu pe hidrogen, cum se vehicula acum câteva săptămâni. Va fi un Wankel îmbunătățit, dar clasic, pe benzină.
    4 0
  • @Edikkk

    Mazda continua sa utilizeze motoare care si-au dovedit eficienta in timp. Faptul ca merg inca pe cilindree mare si pe motoare aspirate, mentinand un nivel de emisii scazut si o eficienta de consum buna, cred ca arata ca Mazda este o companie cu baze solide. Fara sa intre in cursa motoarelor mici pe masini mari, peste clasa sub-compacta, dar cu turbine si supra-alimentari, eu cred ca este un lucru sanatos. Toyota a fost dintotdeauna compania pilot a Japoniei, ei fiind pionieri in tehnologia electrica, tocmai de aceea a si avut loc vanzarea de actiuni de la Mazda, Subaru, Suzuki.
    Mazda merge pe o alta filosofie fata de concurenta germana de ex, pe fluid, pe design tip "muscle car", pe minimalism. In Europa vinde 3 suv-uri, din care unul nou : CX-30.
    Inovatia lor vine cu motorul Skyactiv-X, care va trebui sa-si dovedeasca eficienta in timp.
    Anuntand modele noi cu motoare de capacitate mare, chiar V6, ma astept la 2.5-3 litri aspirate, cu hybrid, fapt ce le va permite sa lucreze in plaje potrivite pentru un motor si o masina de o anumita masa, pastrand normele de poluare UE. Probabil cu puteri de +200/250CP, dar cu preturi de +35000 de euro. Vezi Lexus, Honda etc.
    15 1
  • motoare termice vechi zicea cineva pe aici ..dar cine are motoare termice mai evoluate .Cred ca au motoare termice excelente ,eu folosesc unul de 23 de ani si e exceptional si acum
    6 1
  • Testarossa
    @Edikkk
    Te inseli, resursele mici ale Mazda sunt suficiente pentru a fabrica doar electrice. Ar putea face asta daca ar fi unica cale. Insa nu este, si Mazda si inca alti cativa producatori OEM o stiu daca nu chiar toti desi nu o recunosc toti. Calea va fi hidrogenul, si va fi si verde, curat asa cum doreste unul ca matale. Ti-am mai dat parca material de lectura cu ocazia altui articol in ceea ce priveste hidrogenul. Daca s-ar face masini electrice pt fiecare om ce poate si doreste sa achizitioneze o astfel de masina nu exista destul material acum pe planeta Pamant pentru fabricarea acelui numar de baterii. Doar daca gasesti tu niste extraterestii cu niste nave spatiale sa aduca material de pe alte planete! Sa stii ca nu iti scriu ca sa lovesc in tine dar repeti acelasi lucru la fiecare articol ce vizeaza o masina cu motor ICE. De ce nu privesti problema intr-un mod mai obiectiv, hah?

    Iar Mazda a reusit ceva extraordinar cu motoarele X. Iar eu detin unul din ele! Este poate cel mai semnificativ avans tehnologic pt un motor benzinar de cand a fost el inventat!
    O bucata de istorie de inginerie !

    De la micuta Mazda cu mici resurse cum zici tu!

    Salutare :)
    11 2
  • Edikkk
    @Testa rossa , cred că testa dura mai bine

    Mazda nu are resurse şi (producţia de) hidrogenul este extrem de poluant.

    Asta că visezi tu, că îţi doreşti .... este departe de realitate.
    2 8
  • Edikkk
    @Dimitryus acest slav latinizat... motoarele termice indiferent cât de noi şi eficiente ar fi... tot sic şi băşini de dinozaur arde (petrol şi gaz metan, dacă nu ai înţeles), ardere cu emisii poluante !
    1 7
  • Edikkk
    tot suc*
    1 7
  • @Edikkk
    As fi de acord cu tine daca nu as cunoaste faptul ca electricele nu sunt atat de ecologice cum pretinzi, polueaza zdravan in procesul de productie si de reinnoire a bateriilor, energia electrica nu este atat de disponibila la nivel de infrastructura si, mai mult, o crestere a cererii de energie ar introduce in calcul si energia electrica produsa din surse fosile etc. Adica, da, "suc de dinozaur" cum ii zici tu e foarte posibil sa fie folosit la producerea energiei electrice. Asa ca hai sa vedem mai departe de slogane si cuvinte frumoase dar goale de sens ;)
    2 0
  • MX 30 cu motor termic au in oferta in australia
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru