Mazda: Noua versiune a lui MX-30, cu motor rotativ ca range extender, debutează în 13 ianuarie

de Alexandru Monenciu
Luni, 09.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile anunță că noua versiune a lui MX-30, cu motor rotativ utilizat ca range extender, va debuta în 13 ianuarie, cu ocazia Salonului Auto de la Bruxelles.

De câțiva ani încoace se tot vorbește despre revenirea legendarului motor rotativ, dar nu așa cum se așteaptă fanii Mazda. Acesta va fi utilizat ca range extender pentru modelul MX-30, potrivit unor informații care au apărut în noiembrie 2022.

Acum, constructorul japonez de automobile confirmă acest lucru și, mai mult, aflăm exact când facem cunoștință cu această nouă versiune a lui MX-30. Evenimentul va avea loc în 13 ianuarie, cu ocazia Salonului Auto de la Bruxelles.

Din păcate, Mazda nu a oferit detalii suplimentare. Numele noii versiuni este și el necunoscut, dar, potrivit zvonurilor, aceasta ar putea fi denumită MX-30 R-EV și va fi disponibilă începând cu primăvara acestui an.

În prezent, Mazda MX-30 este echipată cu un motor electric, capabil de 146 CP. Bateria are o capacitate de 35.5 kWh și promite o autonomie relativ mică, de până la 240 de kilometri.

via AutoWeek

Comentarii (4)

  • O baterie mai mare nu se gasea?
    6 4
  • Si o sa o vanda ca electrica, sau ca hybrida?
    3 0
  • Banditos
    Probabil o vor promova ca hibrid in serie. Cum a fost Bolt si actualul Qashqai.
    5 0
  • daca nu fac ceva sa extinda autonomia si sa o pastreze in special in sezonul rece, electricele nu vor creea decat din ce in ce mai multe frustrari....
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru