După ce și-a dezvoltat turismul, Dubaiul vrea mașini autonome: 25% din transportul din 2030 va fi complet autopilotat

de Mircea Meşter
Marti, 03.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce a revouționat turismul din lumea arabă, Dubaiul vrea să se transforme într-unul dintre cele mai evoluate orașe din lume prin adoptarea mașinilor complet autonome.

Mașinile complet autonome se află deja în radarele marilor constructori auto, care deocamdată fac pași importanți spre dezvoltarea unor sisteme ce vor face parte din arsenalul util al acestui tip de vehicule în anii care urmează. Ei bine, dacă publicul larg are reacții amestecate când vine vorba de adoptarea acestui tip de transport, autoritățile din marile aglomerări urbane așteaptă cu brațele deschise automatizarea sectorului de transport. Ultimii pe listă sunt conducătorii Dubaiului, șeicii care decid viitorul emiratului anunțând un plan curajos de transformare radicală a parcului auto al orașului până în 2030, atunci când 25% dintre mașinile care vor circula prin Dubai vor fi complet autonome.

"Viziunea noastră arată că Dubaiul va oferi cele mai mari oportunități la nivelul mașinilor interconectate în Emiratele Arabe Unite", spune șeicul Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, conducătorului Dubaiului și Prim Ministru al EAU. Conform directorului Autorității de Transport din Dubai, această mișcare de planuri va avea ca scop "raționalizarea consumului de carbruant și utilizarea vehiculelor inteligente, elemente care vor transforma Dubaiul într-un oraș inteligent".

Dubai a devenit una dintre principalele atracții turistice ale lumii arabe după investițile majore din ultimele două decenii.

Vestea este una bună mai ales pentru constructorii auto care vizează dezvoltarea mașinilor care vor putea prelua controlul volanului fără a avea nevoie de șofer.

Nu în ultimul rând, producătorii de vehicule de transport în comun sunt vizați de planurile șeicilor din Dubai, care prevăd o economie totală de 8 miliarde de dolari prin reducerea costurilor de transport și prin creșterea eficienței întregului sector.

"Considerăm că Dubaiul se va apropia din ce în ce mai mult de ținta sa de a deveni un oraș global intelgent în următorii 10-15 ani  prin încurajarea investițiilor în mașini interconectate și în tehnologiile care le permit mașinilor să se autopiloteze autonom", arată un raport al firmei de consultanță BMI după anunțul oficial al oficalităților orașului din Emirate.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru