După Dieselgate, mulți viteji se arată: celebrul Ford F-150 va putea fi comandat și cu un motor diesel

de Bogdan Mirică
Marti, 10.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a lansat o versiune îmbunătățită a modelului F-150 cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Printre noutăți se află și un motor diesel.

La început de an am aflat că Ford F-Series a fost în continuare în preferințele americanilor când vine vorba despre achiziția unei mașini noi. Pick-up-ul Ovalului Albastru bifează astfel anul cu numărul 35 de când se află în fruntea clasamentului celor mai bine vândute mașini din SUA.

Pentru a consolida poziția de lider a pick-up-ului, Ford anunță că modelul F-150 va primi o serie de revizuiri odată cu versiunea 2017.

Asta înseamnă o nouă grilă, un nou spoiler frontal, un design diferit pentru jante și stopuri cu o altă semnătură luminoasă.

Cea mai importantă modificare se află însă sub capotă, acolo unde Ford a sfidat recentul scandal Dieselgate și a decis să instaleze un motor diesel Power Stroke de 3.0 litri. Ford vrea să le ofere astfel americanilor o alternativă la Ram 1500.

Urmareste Automarket
Cei mai tradiționaliști vor avea de ales între motoare pe benzină de 2.7, 3.5 și 3.3 litri, precum și între un V8 de 5.0 litri.
Acesta din urmă va putea fi cuplat la o transmisie automată cu 10 rapoarte, o premieră în segment.

Lista de tehnologii va fi și ea îmbunătățită, urmând să includă conexiune 4G, un sistem audio Bang&Olufsen, sistem de detectare a pietonilor și pilot automat adaptiv.

Comentarii (9)

  • motor diesel....asta e sub "inaltul" patronaj al lui Donald cel Portocaliu fara de chelie

    rednecksii vor avea motive de bucurie....sa vezi filmulete cu maimutoii aia care dau fum biciclistilor si masinilor mai normale
    10 2
  • someone
    bine ca macar nu e un v8 diesel, gen cummings de 6.6, cum are concurenta. dar asta nu inseamna ca nu vor exista swap-uri, perfect legale si intalnite in state
    6 1
  • someone
    apropo de swap-uri, check this out : https://www.youtube.com/watch?v=hxR_iJIWFxQ
    5 1
  • E normal si logic, ca un pick-up sa fie diesel, deoarece are nevoie de cuplu si consum moderat, pe benzina e jale.
    Oricum un diesel modern e mult mai eficient decat unul din ala vechi ce scotea fum ca o locomotiva.

    Iar F150 e o legenda, am vazut odata 2 modele negre, mi-au provocat un ograsm cand le-am vazut cum suna la plecarea de pe loc :))
    5 0
  • tare..suv manelistic combinat cu diesel manelistic.
    iar power stroke ma duce cu gandul la..."maimutareala".
    3 9
  • panther
    Daaa bossule, americanii sunt manelisti :))) nu ca tine "sofer pa Seat"....
    9 0
  • daca nici 8V de 5 litri nu mai are cuplu
    1 0
  • Silverado a avut motorizari diesel, Duramax (realizat de GM si Isuzu), insa de 6.6 l 397 cp si 1,037 Nm @ 1600 rpm. Pentru anul viitor, motorul a fost imbunatatit si va avea 445 cp si 1,234 Nm @ 1600 rpm.

    Da, Ford nu folosea pe F-150 diesel-uri, urmand sa o faca insa pe viitor. In 2017 vor lansa generatia urmatoare, a 13-a.

    De precizat ca F-150 este cel mai vandut model din SUA, iar pe locul 2 este Silverado...iar pe 3 RAM, asta apropo de pasiunea americanilor pentru pick-up-uri full-size:

    http://online.wsj.com/mdc/public/page/2_3022-autosales.html
    6 0
  • Workingformyliving
    Superba camioneta. Pacat ca nu se vand si in europa pt cei ce si le doresc. Normal traim intr-o lume libera, daca vreau sa imi cupar un V8, imi cumpar un V8, egal ca istericii de ecologisti urla din gura aia pierduta de creier. Candva la polu nord nu a fost zapada, ca de aceea gasim mamuti iar in desert candva a fost apa ,ca de aceea gasim scoici....tot V8 -ul a incalzit planeta?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru