Duster a devenit cel mai vândut model al Grupului Renault-Nissan: "Ne așteptăm ca această poveste să continue"

de Mircea Meșter
Luni, 05.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Succesul Duster este acum oficial: SUV-ul care a pornit la drum în 2010 sub sigla Dacia a devenit cel mai vândut model la nivelul Alianței Renault-Nissan în 2014, depășind toate numele mari ale celor două mărci.

Lansat pe piață oficial în 2010, singurul SUV din actuala gamă Dacia a reușit să se impună rapid pe piață. Duster a devenit sinonim cu un proiect de succes în cadrul alianței Renault-Nissan, iar faptul că modelul este vândut pe majoritatea piețelor lumii sub diferite sigle - Dacia, Renault sau Nissan - a făcut ca unul dintre cele mai accesibile SUV-uri de pe piață să devină cel mai vândut model al Alianței în acest moment. 

"Duster este una dintre mașinile care se vând foarte bine. Producția a pornit de la 12 vehicule pe oră, astăzi suntem la 40 pe oră. Duster e unul dintre vehiculele care trag astăzi. Nu doar compania Dacia, ci tot Grupul. Dintre toate modelele Grupulul, Duster e cea mai vândută mașină în acest moment. Teoretic, ne așteptăm ca această poveste să continue", spune Cornel Olendraru, directorul Uzinei de Vehicule Dacia, într-un interviu exclusiv acordat Automarket.ro.

Conform statisticilor Renault-Nissan, Duster a fost vândut în 2014 în aproape 400.000 de unităţi la nivel mondial (395.350, mai exact) sub sigla Dacia, Renault şi Nissan.

În clasamentul Grupului a urmat Renault Clio 4, cu 378.526 de unităţi vândute.

Duster e o mașină, frumoasă, agilă, sexy. Foarte bine poziționată ca preț, foarte bine așezată pe șosea.

Cornel Olendraru
Director Uzina de Vehicule Dacia
Pentru a face față afluenței de cereri pentru Duster, uzina de la Mioveni își va schimba fluxurile de producție în viitorul apropiat, dezvăluie oficialul Dacia. "Dacă e nevoie, se pot face 350.000 de Dustere la Pitești pe linia de montaj. La nivel general, Duster este limitat la două treimi din capacitate. 40 de vehicule pe oră din puțin peste 60. În viitor vom avea o flexibilitate mult mai mare pentru Duster. Astăzi sunt trei fluxuri în caroserie, unul care produce modelul Sandero, unul care produce modelul berlină și MCV și un flux care produce Duster. Din 2016 o să avem doar două fuxuri. Unul foarte polivalent, iar altul mai puțin flexibil, orientat spre Duster. Deci există o agilitate destul de bună a companiei în ceea ce privește acest lucru", declară directorul care conduce destinele Uzinei de lângă Pitești din 2013.

Comentarii (9)

  • bravo...
    ...dar eu tot la o alternativa sh raman...am fost de curand cu unul face lift...materialele sunt de rahat ....bine aici nu e vb. de pretentiile mele ci de pretentiile lor :prea multi bani...pt. ce?!
    10 46
  • hazard
    e ceva! Si ar fi si mai si daca ar rezolva cateva mici rahaturi: scaunele, pozitia navigatiei etc...
    29 6
  • nea brici
    a facut cineva un test drive cu Duster 1.6 16 valve 114 cp ? daca da, imi spune si mie cum este ? sau poate stie cineva un site ? multumesc.
    6 2
  • arogantul
    cate din cele 400 000 sunt produse la mioveni si cate sunt vandute sub sigla dacia?
    7 7
  • În 2014 au fost produse peste 174.000 de Dustere la Mioveni.
    În plus, peste 212.000 de colecţii de piese (CKD) pentru Duster au fost produse şi exportate, probabil către Columbia şi Rusia, unde mai e asamblat Renault Duster.
    18 1
  • Pe locul doi este Renault Clio 4, care de fapt este Dacia Logan 2.
    Viitorul Duster ar trebui sa fie un pic mai mare, mai bine izolat fonic, mai ergonomic, sa aibe scaune mai bune, dar si o gama de culori extinsa, dar si o gama de motoare cu puteri mai mari. Deasemenea cred ca ar trebui sa ofere climatizare automata, macar optional, iar design-ul sa fie mai atent elaborat pentru ca acum Duster-ul numai sexy nu este.
    Oricum, rezultatul este de apreciat, mai ales ca economia Romaniei are de castigat de pe urma acestui succes numit Dacia.
    13 4
  • cel maitare gip ieftin
    1 2
  • @DAC-Ce ai spus tu aici trece deja de 18.000 lejer...
    9 1
  • @DAC: Tu deja acolo vorbesti de fratiorul Kadjar.
    Pentru mine daca se rezolva problema tablei totul este foarte ok.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru