Duster Detour, conceptul care marchează debutul SUV-ului pe piaţa din Africa de Sud

de Sebastian Toma
Miercuri, 16.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a prezentat astăzi imaginile oficiale ale conceptului Duster Detour. Exponatul va debuta la Salonul Auto de la Johannesburg şi marchează debutul lui Duster pe piaţa din Africa de Sud.

Duster, SUV-ul lansat sub marca Dacia şi dezvoltat de concernul Renault-Nissan, a primit un concept dezvoltat în baza versiunii facelift. Practic, cei de la Renault vor marca debutul acestui SUV pe piaţa din Africa de Sud cu ajutorul conceptului Duster Detour. Aceasta prezintă o ipoteză bazată pe Duster facelift şi ne arată cum ar fi un tuning de fabrică pentru acest model. Totul începe cu o vopsea în două tonuri şi merge până la un set de jante din aliaj de 18 inch şi un pachet estetic agresiv.

Grila radiatorului prezintă versiune cromată a siglei Renault şi conturează personalitatea modelului împreună cu noile blocuri optice, care includ accente portocalii. Spoilerul faşţă prezintă un set de proiectoare de ceaţă, la fel ca plafonul, iar stopurile au un design inspirat de cele care echipează facelift-ul lui Duster, cu toate că folosesc tehnologia LED pentru un plus de modernitate. Descrierea oficială spune că acest concept a fost inspirat de un mix între Terminator şi Mad Max plus o serie de influenţe în stil Dakar.

Urmareste Automarket
Jantele de 18 inch prezintă un design agresiv şi sunt echipate cu anvelope de teren, semn că inginerii nu au vrut ca Duster să-şi piardă din abilităţile off-road odată cu micul tuning aplicat in-house. Reprezentanţii Renault nu au vorbit despre o potenţială versiune de serie a acestui concept, cu toate că elementele cu care este echipat par să fie aproape oricând gata de producţie, spre deosebire de conceptul care a prefigurat modelul Duster, al cărui aspect futurist a ridicat numeroase semne de întrebare privind felul în care va arăta maşina de serie.

Via Renault

Comentarii (6)

  • ce pret si ce motorizari?
    7 2
  • Interesant!
    15 2
  • daca ar face o editie limitata cu exteriorul asta in romania, cred ca cel putin 40% din comenzi vor fi fix varianta asta... si aia vor fi clienti noi, tineri pana in 30-35 de ani...
    9 2
  • As vrea unul din asta!!
    14 3
  • de c3e orice verisune de dacia care apare in alta tara arata si este mai buna decat cea pentru romania? nu inteleg.
    5 8
  • 2thawormer
    1. Nu este adevarat
    2. Se fac studii de piata, amice. Piata o cere, tu o oferi. Treaba la Dacia se face in stil occidental. Daca se facea in stil romanesc, era in situatia Aro.
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru