Ediție specială pentru Porsche 718 Cayman GT4 RS, creată în colaborare cu TAG Heuer

de Tiberiu Safta
Luni, 02.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a lansat o ediție specială foarte rară pentru 718 Cayman GT4 RS. Noua ediție marchează 70 de ani de la participarea mărcii germane în celebra cursă Panamericana din anii ’50.

În cadrul unui eveniment special susținut pe circuitul Laguna Seca din Statele Unite, Porsche a dezvăluit o ediție specială extrem de rară pentru 718 Cayman GT4 RS. Rară, pentru că sunt construite numai două exemplare ale acestei ediții. Cele două exemplare au fost create în colaborare cu TAG Heuer, iar ediția specială aduce două omagii.

În primul rând, noua ediție specială marchează 70 de ani de la participarea celor de la Porsche în celebra cursă Carrera Panamericana din anii ’50 cu două exemplare 550 Spyder și Coupe. Alături de asta, noua ediție aniversează 60 de ani de la debutul unui ceas de mână cu cronograf creat special de către Jack Heuer pentru piloți.

Cele două exemplare sunt vopsite într-o nuanță de argintiu Le Mans Silver Metallic, peste care sunt vopsite două numere de concurs în zona portierelor și pe plafon: 152 și 154. Acestea sunt numerele de concurs originale cu care echipa de uzină Porsche a participat în cursa de acum 70 de ani.

Pe capota din față și pe colțurile eleronului este vopsită sigla TAG Heuer. Aceeași siglă se regăsește și la capacul motorului, precum și la jante.

În habitaclu sunt prezente cusături vopsite în verde, alb și roșu, un detaliu care face referire la steagul Mexicului. De asemenea, exemplarul care poartă numărul 154 vine și cu un cronometru montat în consola centrală, creat de TAG Heuer și care nu poate fi vândut separat. Alte detalii exclusive includ praguri interioare cu inscripția specială "GT4 RS Panamericana Special", dar și un desen cu casca unui pilot aplicat pe tetiere.

Exemplarul care poartă numărul 152 va fi scos la licitație la începutul anului viitor. Banii rezultați vor fi donați în scopuri caritabile.

via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru