Efectul Dieselgate: Renault va reduce emisiile pentru toate motoarele diesel Euro 6 începând din iulie

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va introduce modificări prin care va reduce emisiile de oxid de azot ale motoarelor diesel Euro 6 fabricate începând din luna iulie. Clienţii actuali pot beneficia gratuit de acelaşi tratament începând din octombrie.

Scandalul Dieselgate în care este implicat constructorul german Volkswagen a determinat unele schimbări şi în cadrul celorlalţi mari producători de maşini, pentru a se alinia cât mai bine la normele europene de poluare.

Astfel, Renault a anunţat oficial că, începând din luna iulie, toate maşinile echipate cu motoare diesel Euro 6 care vor ieşi de pe liniile de producţie vor include anumite îmbunătăţiri la unitatea de propulsie prin care emisiile de oxid de azot vor fi reduse. În plus, actualii clienţi Renault care au motoare diesel care respectă standardul Euro 6 vor primi gratuit modificările necesare începând cu luna octombrie.

Cu toate acestea, constructorul francez nu a menţionat cât de mult vor fi reduse emisiile prin acest "tratament" şi nici care sunt exact modificările care vor fi aduse motoarelor.

La începutul acestui an, autorităţile franceze au susţinut că au găsit dovezi că Renault încalcă limitele de emisii standard impuse de Uniunea Europeană.

La vremea respectivă, acţiunile companiei au scăzut cu 22% în numai câteva ore de la anunţ, însă Renault a precizat că nu utilizează software de păcălire a emisiilor şi că este firesc ca emisiile în regim de funcţionare normal să fie mai mari decât cele stabilite în laboratoarele de teste.

Via Automotive News

Comentarii (14)

  • E bine sa vedem altceva. Toti o tin cu CO2 , dar sunt si alte noxe periculoase. "Dieselul" ca si concept in general ia bataie, iar initiativa Renault e foarte ok. Si autoritatile franceze ce dovezi au? Doar strigaturi de fatada pentru public. Si constructorii sunt ipocriti, dar nici politicienii nu sunt mai prejos!
    27 0
  • burebista
    CITEZ: "toate maşinile echipate cu motoare diesel Euro 6 care vor ieşi de pe liniile de producţie vor include anumite îmbunătăţiri la unitatea de propulsie prin care emisiile de oxid de azot vor fi reduse. În plus, actualii clienţi Renault care au motoare diesel care respectă standardul Euro 6 vor primi gratuit modificările necesare începând cu luna octombrie"

    WTF?????? adica nu sunt euro 6 sau ce? ca nu mai pricep,
    6 19
  • Asa simplu, tac-pac ?! Cum naiba fac, le pune un soft? Si cum le rezolva si pe cele ale clientilor actuali?
    Pai daca era asa usor, de ce au stat pana acum?
    10 22
  • @Tibi

    Ce sa rezolve prietene? Renault nu-i Volkswagen !
    Nu exista o manipulare a testelor si nicio decizie in instanta cum e in cazul Volkswagen AG. E doar populism politicianist in Franta.
    La Renault e vorba de un UPGRADE la fel cum faci un facelift. E chestie de imagine pentru ca vanzarile la diesel au scazut. Si nu din cauza lor.
    E pentru ca asa vor ei, nu pentru ca-i forteaza cineva. Dovezi impotriva lor nu exista. Conspiratii sunt destule.
    28 5
  • @Mihai
    Asa dintr-o data prietene? De ce n-au facut asta acum 1 an? Si e asa simplu si rapid totul? Cu alte cuvinte ei au tehnologia la dispozitie, dar ne dau cu lingurita ca sa profite cat mai mult. Si nu-l fan VW, stai calm.
    9 21
  • burebista
    @Mihai - cica Renault nu Volkswagen, doar nu ai impresia ca pot fi luati ca un etalon in lumea auto, sunt si ei pe undeva pe la jumate, sunt multi altii mai buni ca ei, pentru cultura ta generala sa ajunga Renault la un nivel VW mai e umpik, daca ai condus numa logane si cel mult lagune clar ca pentru tine sunt the best
    6 18
  • @burebista
    Respecta standardele europene de emisii, de unde ai dedus tu ca nu-i euro 6? N-ai logica nici cat o molusca.
    Faptul ca vor mai mult de atat, un diesel mai curat, asta-i altceva!
    20 4
  • @@burebista
    respecta normele euro 6, s-o crezi tu, daca le testeaza cineva masinile euro 6 acuma, o organizatie gen EPA, iau punctaj ca si prietenii lor de peste granita, incuiati mai suntei uniii
    5 15
  • @@@burebista
    Conspiratii peste conspiratii ! ia-te de mana cu prietenii tai rapiti de OZN
    14 3
  • Tibi:
    de ce ar fi facut ei modificarile acum un an? De ce ar fi facut o investitie daca nu era necesara?
    Renault e o afacere ca oricare alta. Nu e o asociatie de binefacere.
    8 5
  • de ce acum?
    Pentru imagine.

    Imaginea aduce vanzari... diesel.
    6 0
  • de ce acum?
    Pentru imagine.

    Imaginea aduce vanzari... diesel.
    1 0
  • scamel
    @Tibi tocmai ca nu e asa usor tac pac . actiunea este rezultatul multor ore de munca in testare si cercetare. de ce acum ? au ei un motiv.
    intrebarea este de ce nu o fac si altii.eu nu -mi amintesc sa fi auzit de o
    astfel de masura din partea altora, fara a fi fortati de normele europene.
    9 0
  • Ciocu' mic!
    Volkswagen, singurii prinşi cu mâţa în sac: niciun alt constructor nu a păcălit testele de emisii

    http://www.automarket.ro/stiri/volkswagen-singurii-prinsi-cu-mata-in-sac-niciun-alt-constructor-nu-a-70371.html#comment_post
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru