Efectul Rabla continuă: înmatriculările de maşini noi au crescut cu 20% în noiembrie

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înmatriculările de maşini noi au crescut cu 20% în luna noiembrie, propulsate şi de programul Rabla, în timp ce avansul maşinilor second-hand a fost de peste 12%.

2016 este un an prolific pentru vânzările de maşini noi din România, care au crescut puternic după lansarea programului Rabla.

Efectul programului de reînnoire a parcului auto se vede inclusiv în statisticile pentru luna noiembrie, în care românii au cumpărat 9.645 de unităţi, în creştere cu 20.2% comparativ cu noiembrie 2015. Dacia rămâne în continuare marca preferată, cu vânzări de 2.742 unităţi, însă vânzările brandului au scăzut cu 3.1%.

Locul doi a revenit celor de la Volkswagen cu 985 de unităţi, în creştere cu peste 50%, astfel că Skoda a coborât pe locul 3 cu 858 de unităţi. O altă marcă cu creştere de peste 50% a fost Ford (locul 4, 671 unităţi), în timp ce topul este completat de Renault cu 604 unităţi.

Urmareste Automarket
În total, în perioada ianuarie - noiembrie 2016, în România s-au înmatriculat 85.588 de unităţi, în creştere cu 18.1% comparativ cu perioada similară a anului trecut, astfel că piaţa se va apropia destul de mult de pragul de 100.000 de unităţi până la sfârşitul anului, mai ales că decembrie este în general o lună bună de vânzări.

Rezultate asemănătoare au fost înregistrate şi în cazul maşinilor second-hand.

În luna noiembrie, vânzările au crescut cu 12.9%, la 25.534 de unităţi, astfel că în perioada ianuarie - noiembrie 2016 au totalizat 276.347 de unităţi, în creştere cu 21.8%. Prin urmare, este posibil ca piaţa maşinilor SH să ajungă la finalul anului la 300.000 de unităţi, fiind astfel de circa 3 ori mai mare decât cea a maşinilor noi.

Via DRPCIV

Comentarii (1)

  • @daniel popescu
    oare ce asteapta producatorii autohtoni de scutere si importatorii de vehicule pe 2 roti de nu fac presiuni (lobby) sa intre si ei in acest program ”rabla”... si asta nu prin casarea de motociclete (care sunt putine si de obicei cu valoare istorica) ci prin casarea a 4 roti iar cuponul sa fie folosit atat pt achizitionarea a 4 cat si 2 roti... pana la urma principiul legii nu doar se pastreaza ci se intareste, deoarece se caseaza ceva ce polueaza mai mult si se inmatriculeaza ceva ce polueaza mai putin decat masinile euro 6
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru