Efort comun: Porsche și Audi speră că noua lor platformă va reduce semnificativ costurile cu dezvoltarea mașinilor electrice

de Petre Barac
Luni, 12.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Colaborarea dintre Porsche și Audi pentru o platformă care să permită construcția unor viitoare mașini electrice va permite scăderea semnificativă a costurilor cu dezvoltarea, potrivit șefilor celor două companii.

Porsche și Audi au anunțat anul trecut semnarea unui parteneriat. Cei doi constructori germani vor lucra împreună la o arhitectură comună, capabilă să susțină electrificarea, digitalizarea și rularea autonomă și care ar urma să debuteze pe stradă tocmai în 2025.

Cele două companii își vor implica în acest proiect cei mai pricepuți ingineri, care vor dezvolta împreună șasiul, modulele electronice și alte componente esențiale pentru o mașină la standardele anului 2025.

“Dacă am lucra pe cont propriu, costurile ar fi cu 30% mai mari,” a declarat Oliver Blume, CEO-ul Porsche, adăugând că la proiect vor participa 300 de specialiști de la Porsche și 550 de la Audi.

Primele modele electrice în urma colaborării dintre Porsche și Audi ar urma să apară pe piață în jurul anului 2021.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru