El este noul Renault Kardian, fratele sud-american al Daciei Sandero

de Alexandru Monenciu
Joi, 26.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul SUV Kardian. Inițial, acesta va fi disponibil în America de Sud, iar mai apoi va fi lansat și pe alte piețe internaționale, excepție făcând Europa și America de Nord.

Până în 2027, francezii de la Renault plănuiesc să investească 3 miliarde de euro pentru a lansa nu mai puțin de opt noi modele în afara Europei. 5 dintre acestea vor fi încadrate în segmentele C și D.

Primul dintre aceste modele este Kardian. Vorbim despre un SUV citadin, de segment B, dezvoltat pe o platformă nouă, modulară, care va fi utilizată și de alte modele Renault. Cum spuneam, acestea nu vor fi comercializate în Europa.

De fapt, noul Renault Kardian va fi disponibil, inițial, în America de Sud, fiind produs la uzina din Brazilia. Mai apoi va debuta și pe alte piețe internaționale, urmând să fie asamblat și în Maroc.

Kardian are o lungime de 4.119 milimetri și un ampatament de 2.604 milimetri. Așadar, este puțin mai mic decât Captur. Din punct de vedere estetic, avem noul logo Renault, o semnătură luminoasă nouă și un interior care ne duce puțin cu gândul la Dacia Sandero.

Pasagerii vor regăsi aici un instrumentar de bord digital, un display de 8 inch pentru sistemul multimedia, dar și conexiune Apple CarPlay wireless.

De asemenea, oferă sisteme ca Blind-Spot Monitoring, Multi-View Camera, Adaptive Cruise Control, Auto Emergency Braking și Hill-Start Assistance.

Mai rar pentru modele comercializate în afara Europei.

Noul Renault Kardian este echipat cu un motor turbo, de 1.0 litri, care dezvoltă 125 CP și 220 Nm. Unitatea este cuplată la o transmisie automată cu dublu ambreiaj.

Așa cum spuneam, noul Renault Kardian nu va fi disponibil în Europa. 

via Renault

Comentarii (1)

  • Dacianul
    Renault KardASHian?
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru