Electric și autonom: Renault va testa în China o flotă de exemplare Zoe care se pot conduce singure

de Mircea Meşter
Joi, 06.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gustul mașinilor autonome prinde și la Renault. Francezii au anunțat oficial că vor testa o flotă de exemplare Zoe cu sisteme autonome de rulare pe o porțiune de doi kilometri a unui bulevard din Wuhan, China.

Modelul electric Renault Zoe reușește să intre în prim-planul publicațiilor auto mondiale pentru a doua oară într-o singură săptămână. După ce Renault a lansat la Paris o versiune îmbunătățită a modelului propriu, care vine acum cu o autonomie de 400 de kilometri, marca franceză anunță astăzi că o flotă de exemplare Zoe dotate cu sisteme care le permit rularea complet autonomă va fi testată în orașul Wuhan din China în luna noiembrie.

Nu va fi un test liber în trafic, așa cum se întâmplă cu Ford sau cu mașinile Google în SUA, ci unul concentrat pe o porțiune de bulevard de doi kilometri din cartierul Caidian. Mașinile vor fi pregătite, monitorizate și apoi analizate de inginerii Renault și Dongfeng, companii care colaborează din 2014, anul intrării oficialii a mărcii Renault pe piața chineză.

Renault este al doilea producător de renume mondial care testează sisteme autonome pe modele de serie în China după ce Volvo a anunțat în primăvara acestui an faptul că va rezerva o flotă de 100 de mașini auto-pilotate pentru câteva orașe din această țară, urmând ca clienții să poată participa activ la aceste teste. 

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru