Electrica Nissan Leaf va urca pe Pikes Peak

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 02.06.2011
Nissan a anunţat că primul său model electric, Nissan Leaf, va ataca cursa de viteză în coastă de pe Pikes Peak. Leaf se va bate la categoria Maşini de Serie.

După apariţia insolită şi surprinzătoare a unei versiuni de curse Dacia Duster la Pikes Peak, competiţia de viteză în coastă care are loc în Colorado, SUA, un alt model interesant îşi anunţă participarea la unul dintre cele mai apreciate evenimente de acest tip de peste Ocean. Este vorba de Nissan Leaf, modelul electric care şi-a adjudecat în ultima jumătate de an cele mai râvnite premii auto din lume: European Car of the Year şi World Car of the Year.

Evident, Duster şi Leaf vor concura la categorii diferite. Dacă versiunea de competiţie a modelului românesc va ataca Pikes Peak la categoria modelelor care nu au nicio limită de construcţie, putere sau masă, Leaf se va alinia la start la categoria Maşini de Serie, subcategoria Maşini Electrice

Exemplarul Leaf care va fi pilotat de Chad Hord - un nume cunoscut în State după participările sale încununate de succes în diferite competiţii off-road - maşina urmând să fie - cu unele excepţii - apropiată de cea care se vinde în showroom-uri.

"Cu excepţia eliminării scaunelor, covoraşelor şi a altor elemente care trebuie să lase loc echipamentelor de siguranţă, dedesubturile tehnice ale maşinii sunt identice cu ale celei de serie", notează oficialii Nissan în comunicat.

via | egmcartech

Comentarii (16)

  • 20km, deal, blana de la un cap la celalalt ... va fi interesant de vazut
    6 0
  • @Redactia Automarket
    Baieti ati uitat o stire importanta... apropo de masini ecologice...

    Renault Fluence Z.E. e campion la Challenge Bibendum 2011 . Ati dat doar stirea in care se anunta participarea, nu insa si rezultatul. De ce e atat de important? In afara de victoria asta, Fluence Z.E. a mai luat alte 5 trofee, printre care premiul pentru proba de manevrabilitate, pe circuitul ADAC. Acolo Fluence Z.E. a devansat cu vreo 5 secunde timpul obtinut de cel mai rapid model Tesla.
    16 1
  • Ce cauta caruta asta acolo???
    5 25
  • zat mai de-aici
    "sa mori tu cu sigla reno de gat la cat de umezit esti cand pronunti numele acesta"
    ar zice orice om care s-a saturat de looseri fanboy reno.
    sau un om care inca te mai inghite ti-ar recomanda sa trimiti un mail la redactia automarket cu ce stii tu si poate apare vreun articol pe viitor.
    in rest "am 2 cuvinte pt tine" (vezi la robozti)
    0 20
  • are si sanse de castig avand in vedere faptul ca lipsa de oxigen nu ii afecteaza performantele
    14 2
  • dr freud
    hmm cineva e foarte frustrat aici...
    7 1
  • @relu: cum ce cauta caruta asta? s-o luat dupa alta caruta, duster care si ea cica vrea sa urce, numai ca la duster i-o mai pus vro 760 de cai in plus, ca aia de serie pica dupa 5km probabil
    1 15
  • Duster nu-i pentru fitosi
    Nissan Leaf
    Astea mai da "carute"! Nissan Leaf e o caruta japoneza care a luat cele mai inalte recunoasteri din industria auto mondiala si a suflat premiul de sub nasul altor carute precum Audi A8 si BMW Seria 5... hey, dar cine sunt astia care dau premiile astea...? voi astia care faceti catalogari de cartier sunteti de 1000 de ori mai pregatiti sa ne spuneti cum sunt masinile astea...

    iar Dacia Duster... hmmm ce conteaza nenumaratele topuri de fiabilitate ce atesta ca Dacia e o investitie buna? Ce conteaza toate premiile si distinctiile astea?

    -World Records Academy: Dacia Duster este cel mai accesibil SUV din lume
    -Victorie pentru Dacia Duster la Raliul Gazelelor
    -Alan Prost si Dacia Duster Ice, CAMPIONI in Finala Trofeului Andros
    -Dacia Duster, in finala "Masina Anului 2011”
    -Dacia Duster, castigatoarea concursului "Cel mai 4x4" la categoria "general SUV"
    -Dacia Duster a obtinut premul AUTOBEST 2011
    -APAR a decis: Dacia Duster este "Masina anului in Romania"
    -Dacia Duster este masina Autovot 2011!
    -Un nou premiu pentru Dacia Duster - Trofeul Argus
    -Dacia Duster este "Masina anului" in Croatia
    -Dacia Duster este "Masina 4X4 a anului" in Franta

    VAX ! Sa stergem totul cu buretele! Ne facem ca ploua... Masinile astea ne jignesc mandria noastra de cocalar, deci sunt niste "carute"
    18 0
  • PREMII
    bai baiatule, tu nu realizezi ca premiile astea is aranajate de renault?
    in afara ca-i ieftin, duster n-are cum castiga altceva pt ca sunt 10+ alte modele mai bune ca el la toate capitolele
    2 12
  • Duster nu-i pentru fitosi
    @PREMII
    bineinteles, daca ramaneti fara argumente, exista intotdeauna soltutia s-o dati in SF-uri si teorii ale conspiratiilor... in Romania nu conteaza ca esti sofer de weekend, gamer inrait sau pasager permanet pe locul din dreapta soferului... toata lumea are impresia ca se pricepe la masini si ca detine adevarul universal
    12 0
  • si nu numai, in Romania toata lumea are impresia ca se pricepe la tot si daca cineva are alta parere e un prost care trebuie imediat insultat... :) deh....
    0 0
  • ai auzit de legea atractiei? :))
    daca insulti o masina / marca nejustificat, ceri sa fii insultat
    3 0
  • @@lol - nu iti ceri sa fii insultat, doar ca cei care ar vrea sa te contrazica nu au altceva de spus decat insulte . . . ca doar nu o sa avem o "dezbatere" civilizata :))

    @acele premii luate de Duster ... sa fim seriosi va rog :)
    2 10
  • new guy
    in commenturile fara adresa se poate simti insultat numai cine se simte cu musca pe caciula... tu te simti cu musca pe caciula "unchiule" ?
    1 0
  • faceam un comentariu asupra imposibilitatii dezbaterii unui subiect in mod civilizat ... dar vad ca te-a depasit subiectul...
    1 1
  • mda...
    @unckle
    pai tocmai asta e, ca nu poti dezbate civilizat cand sunt "smecheri" care tipa 'sa mori tu cu sigla reno de gat' sau atribuiesc epitete gen 'caruta' unor masini apreciate de specialisti
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru