Parteneri
Turul României cu 8 maşini electrice. Oferit de
Audi
e-tron Sportback
446KM
Autonomie max
86.5kWh
Baterie net
408CP
Putere max
Hyundai
Kona electric
449KM
Autonomie max
64kWh
Baterie net
204CP
Putere max
Kia
e-Niro
455KM
Autonomie max
64kWh
Baterie net
204CP
Putere max
Mini
Cooper SE
234KM
Autonomie max
28.9kWh
Baterie net
184CP
Putere max
SUV Peugeot
e-2008
320KM
Autonomie max
45kWh
Baterie net
136CP
Putere max
Porsche
Taycan
462KM
Autonomie max
93.4kWh
Baterie net
761CP
Putere max
Renault
Zoe
395KM
Autonomie max
52kWh
Baterie net
135CP
Putere max
Volkswagen
ID.3
549KM
Autonomie max
77kWh
Baterie net
204CP
Putere max
Volvo
XC60 Recharge T8 Polestar
SAFEST
SAFETY CAR

#ElectricRomânia 2020: MOON oferă stații de încărcare, dar și o gamă completă de servicii pentru mobilitatea electrică

de Cornel Șocariciu
Sambata, 29.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La jumătatea anului trecut, Porsche România a început distribuția de stații de încărcare pentru mașini electrice sub marca MOON. Compania propune atât soluții pentru acasă, cât și stații destinate companiilor sau spațiilor publice.

Modelele electrice depind de energia electrică, la fel cum mașinile cu motoare cu combustie internă au nevoie de carburant pentru a funcționa. Într-o perioadă în care marea majoritate a producătorilor a decis să urmeze, mai apăsat sau mai ușor, această tendință de electrificare, infrastructura pentru încărcarea mașinilor electrice a cunoscut o creștere majoră.

Fie că vorbim despre companiile din sectorul energetic, fie că aducem în discuție constructorii auto, lupta în infrastructura necesară mașinilor electrice este în plină desfășurare, iar departamentele de dezvoltare propun soluții diverse mulate din ce în ce mai corect pe nevoile clienților.

În luna iulie a anului trecut, Porsche România, cel mai mare importator auto din țara noastră, a început distribuția de stații de încărcare pentru mașini electrice sub marca MOON.

Producătorul oferă soluții pentru persoane fizice, dar și pentru companii, iar pentru ca lucrurile să fie cât mai simple pentru clienți, MOON propune și un serviciu complet de asistență pe tot parcursul acestui proces: de la consiliere până la instalare și mentenanță.

MOON oferă pentru piața din România o gamă completă de stații de încărcare, de la un încărcător mobil până la stații rapide cu puteri care ajung la 300 kW.

În plus, Porsche România, prin intermediul serviciilor oferite de MOON, își dorește să instaleze 100 de stații de încărcare în cadrul rețelei de distribuitori până în 2021.

În acest context, asocierea companiei MOON cu proiectul Electric România 2020 a venit în mod natural.

STAȚIILE DE ÎNCĂRCARE MOON PENTRU ACASĂ

Spre deosebire de o mașină cu motor cu ardere internă, vehiculele electrice pot fi alimentate acasă. Iar MOON propune mai multe echipamente care să ușureze acest proces, și totodată să-l îmbunătățească prin scurtarea timpilor de așteptare.

Cel mai accesibil produs pentru acasă dezvoltat de MOON se numește Power Wallbox Basic. Potrivită pentru garaj, parcări subterane sau locuri de parcare acoperite, stația are o putere maximă de 11 kW și o eficiență de 98%. Aceasta înseamnă că aproape toată energia cu care este alimentată stația va fi transferată bateriilor din mașină, devenind astfel energie utilă.

Power Wallbox Community este al doilea produs destinat uzului casnic.

Stația poate funcționa cu energia electrică produsă de panourile fotovoltaice, ceea ce înseamnă că bateriile mașinii vor fi alimentate cu energie verde.

Wallbox-ul dispune de două moduri de funcționare: Power și Smart. În modul Power este activată o încărcare rapidă cu până la 22 kW, iar în modul Smart este activat un modul pentru controlul inteligent al încărcărilor, în vederea exploatării la maximum a energiei generate de instalația fotovoltaică.

Power Wallbox Connect este soluția MOON atât pentru utilizarea casnică, cât și pentru companii. Stația poate fi configurată în patru moduri, în funcție de puterea și de numărul de conectori necesari. Cu o putere de până la 2 x 22 kW, acest wallbox oferă posibilitatea încărcării a două mașini electrice simultan.

În plus, stația poate fi conectat rapid prin LAN sau WLAN cu software-ul deja existent. Wallbox-ul are un standard de protecție IP44 (protecție împotriva atingerii, protecție împotriva depunerilor de praf la interior și împotriva jeturilor de apă) și un grad de protecție IK08 (rezistență la impact) pentru încărcarea în siguranță.

Power2Go este una dintre cele mai interesante soluții oferite de MOON. Pachetul complet propune un încărcător mobil și trei adaptoare, fiind ușor de utilizat oriunde există energie electrică.

Poate fi utilizat la orice priză standard, recunoaște automat adaptorul și poate fi reglat în funcție de puterea sistemului electric la care a fost cuplat. Puterea maximă de încărcare este de până la 22 kW și poate fi controlat și prin intermediul aplicației MOON2Go. 

STAȚIILE DE ÎNCĂRCARE MOON PENTRU COMPANII

Alături de Power Wallbox Connect, o soluție gândită atât pentru acasă, cât și pentru companii, produsele MOON pentru persoane juridice includ atât stații de curent alternativ, cât și stații de curent continuu.

Una dintre cele mai accesibile soluții pentru companii se numește Power AC Charger. Stația poate livra până la 2 x 22 kW în funcție de configurația aleasă. Stația este echipată cu un display care informează continuu asupra procesului de încărcare și a consumului de energie.

Power DC Charger este o soluție gândită pentru încărcarea în spațiile publice.

Stația poate fi configurată în funcție de nevoi, fiind capabilă să ofere puteri cuprinse între 75 kW și 300 kW. Astfel, soluția MOON ține pasul cu producătorii de vehicule care încep să propună mașini cu acumulatori care se pot încărca și la puteri de 270 kW.

MOON Power Charger este disponibil în două dimensiuni de carcasă și poate fi configurat prin adăugarea mai multor power stacks. Versiunea de 75 kW folosește un singur power stack, în timp ce pentru varianta de 300 kW sunt necesare patru astfel de module.

Pentru monitorizarea încărcării, MOON a integrat pe Power Charger și o un ecran cu o diagonală de 15 inch.

Kreisel Power Charger este un sistem all-in-one cu sistem integrat pentru stocarea energiei prin intermediul unor acumulatori. Acesta este destinat zonelor unde rețeaua de distribuție nu poate asigura tot timpul o putere suficientă. Stația include o priză Type 2 pentru încărcarea la curent alternativ și o priză pentru încărcarea la un cablu cu standard CCS (poate fi comandat și cu cablu cu conector ChaDeMo sau CCS răcit cu lichid).

Puterea maximă a stației este de 150 kW pentru alimentarea DC și 22 kW pentru AC.

CÂT COSTĂ ȘI DE UNDE POT FI COMANDATE STAȚIILE MOON

Stațiile MOON de uz casnic, Power Wallbox Basic, Power Wallbox Connect si Power 2GO pot fi achiziționate de la toți distribuitorii Volkswagen, Škoda, Audi sau Seat. Pentru stațiile de încărcare rapidă sau pentru configurațiile speciale, clienții pot lua legătura cu specialiștii MOON prin intermediul website-ului dedicat pieței din România.

Prețurile pentru stațiile de uz casnic variază de la 807 euro până la 1.386 de euro cu TVA, în funcție de modelul ales. Oferta de preț poate fi obținută tot prin intermediul dealerilor Porsche România și poate include și beneficiile sau reducerile acordate de distribuitori în baza politicii comerciale proprii.

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Pentru cineva care sta la casa, are posibilitatea de a monta panouri fotovoltaice pe casa sau pe o magazie/ un sopron etc. varianta Power Wallbox Community este excelenta!!!
    9 4
  • Edikkk
    Bravo pentru oferta foarte variată !

    Firmele care vor să ofere angajaţilor lor, posibilitatea de încărcare a maşinilor acum au ocazia !
    6 5
  • VW a lansat wallboxurile ID, la 400 de eruro pt 11kW ( https://www.automarket.ro/stiri/volkswagen-lanseaza-vanzarile-pentru-wallbox-urile-id-charger-pentru-98521.html ) , dar la noi importatorul a mers pe colaborarea cu un tert, care vinde la pret dublu o statie de aceeasi putere. Bravo, Porsche Romania!
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru