Porsche România lansează stații de încărcare pentru mașini electrice sub brandul Moon: puteri de la 11 kW la 300 kW

de Daniel Popescu, Foto: Moon
Luni, 02.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche România a anunțat că oferă stații de încărcare de uz casnic cu puteri între 11 și 22 kWh și stații de încărcare pentru clădiri de birouri și spații publice cu puteri de până la 300 kW sub brandul Moon.

Porsche România a dezvăluit luni că intră pe segmentul stațiilor de încărcare pentru mașini electrice prin intermediul brandului Moon.

Compania românească va oferi atât stații de încărcare de uz casnic pentru utilizatorii finali, cât și stații de încărcare de mare putere dedicate clădirilor de birouri sau spatiilor publice.

Cea mai accesibilă stație de încărcare este Moon Wallbox Basic, care oferă o putere de 11 kW și costă 807 euro cu TVA. Clienții finali pot opta însă și pentru stația Moon2Go de 22 kW pentru 1.273 de euro cu TVA sau pentru stația Moon Wallbox Connect, care are un preț de pornire de 1.386 de euro cu TVA pentru varianta cu un punct de încărcare. Aceasta din urmă este însă disponibilă și cu două puncte de încărcare pentru a avea posibilitatea de a încărca două mașini electrice simultan.

De asemenea, gama de stații de încărcare de mare putere este variată și include versiuni de la 75 kW până la 300 kW prin adăugarea de powerstack-uri de câte 75 kW, însă prețurile pentru acestea sunt disponibile doar la cerere.

Oficialii Porsche România susțin că aproximativ 70% dintre utilizatorii de mașini electrice folosesc pentru încărcare stații de încărcare de uz casnic sau stații amplasate în locuri publice.

"Potențialul acestei piețe este considerabil.

Estimăm că până la finalul acestui an vom livra clienților aproximativ 250 de stații de uz casnic și 30 de stații de mare putere”, a precizat Elmar Geisler, director general Porsche România.

Comenzile pentru stațiile de încărcare oferite de Porsche România pot fi plasate pe site-ul dedicat Moon și din rețeaua Porsche România.

Via Porsche România

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Porsche Taycan poate încarca deja la 300kw!!

    Dublu faţă de cea mai bună Tesla !

    Adică nu contează că are 300 - 400 - 500 km autonomie, pentru că deja o încarci foarte rapid.
    2 1
  • fan skoda
    Interesant ! Foarte buna ideea ! Genial ! Chiar ar fi frumos sa fie statii de incarcare la birouri si in spatii publice.
    Wallbox-urile de la Moon sunt de diferite puteri si preturi. Exista si in configuratorul Skoda.ro pentru Superb PHEV.

    Daca se face infrastrucura si statii de incarcare rapida si se dezvolta mai multe modele electrice ca sa avem de unde alege si cu autonomie diferita, atunci o masina electrica chiar merita. Momentan, cea mai buna varianta ecologica este PHEV-ul.
    1 2
  • Atentie
    Pe cat de rapid o incarci, pe atat de repede vei plange din cauza degradarii bateriei. Garantat.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru