Parteneriat între Volkswagen și Renovatio pentru încărcarea mașinilor electrice: rețelele de stații e-charge și Moon devin compatibile

de Daniel Popescu
Vineri, 20.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clienții de mașini electrice Volkswagen vor putea încărca cu cardul WeCharge și la stațiile Renovatio, în timp ce stațiile Moon de la dealerii Volkswagen vor fi accesibile și de utilizatorii platformei e-charge.

Volkswagen a anunțat în această săptămână un parteneriat cu rețeaua de stații de încărcare e-charge operată de Renovatio.

Astfel, clienții de mașini electrice Volkswagen vor putea încărca prin intermediul cardului WeCharge primit la achiziționarea mașinii și în rețeaua de stații e-charge operată de Renovatio.

Clienții Volkswagen beneficiază de încărcare gratuită în limita a 2.000 kWh și în cazul alimentarii în rețeaua Renovatio, iar după depășirea acestei limite vor plăti tarifele standard solicitate de Renovatio.

Astfel, proprietarii de mașini electrice Volkswagen au acces mai facil la rețeaua Renovatio formată în prezent din 183 de puncte de încărcare în 71 de locuri, dintre care 70 de puncte sunt cu încărcare rapidă. Pe lista stațiilor disponibile figurează și cea mai rapidă stație de încărcare din România, care este disponibilă la Târgu Mureș și oferă viteze de până la 150 kW.

Între timp, orice proprietar de mașină electrică care folosește platforma e-charge pentru a încărca la stațiile Renovatio va avea acces și la rețeaua de stații Moon, aflată în prezent în plină dezvoltare la dealerii Volkswagen din întreaga țară.

În acest caz, încărcarea la stațiile Moon va fi plătită conform tarifelor standard aplicate de Renovatio.

Volkswagen menționează că rețeaua Moon va ajunge la 23 de stații de încărcare până la sfârșitul acestui an.

Rețeaua Moon include puncte de încărcare rapidă cu curent continuu cu viteze de până la 75 kW și puncte de încărcare cu curent alternativ cu viteze de până la 22 kW.

În prezent, tarifele standard în rețeaua Renovatio sunt de 1.45 lei pe unitate (1.45 lei pe kWh) pentru mașinile electrice care se încarcă la o putere cuprinsă între 4 kW și 22 kW și de 1.95 lei pe unitate (1.95 lei pe kWh) pentru mașinile care se încarcă la stații de încărcare rapidă (DC) cu peste 22 kW.

Via Volkswagen

Comentarii (5)

  • Telefoanele pot încarca la aceste statii?... nu de alta dar sa aibe și edic ce sa încarce
    10 5
  • nu poate ca inca nu I-am luat telefon. Are voie doar pe net din cand in cand.
    8 2
  • Posesor de ID.3
    Putin mincinos articolul si induce in eroare.

    Pentru noi, posesorii de ID.3 1st Edition, VW a pus un tarif special in aplicația We Charge, de doar 3.07 lei per KW. Nu stiu cine castiga din parteneriatul acesta, dar cu siguranță nu noi, care ajungem sa platim aproape echivalentul unui litru de benzina.
    1 1
  • Posesor de ID.3
    Ca si completare, citez din articol "Clienții Volkswagen beneficiază de încărcare gratuită în limita a 2.000 kWh și în cazul alimentarii în rețeaua Renovatio, iar după depășirea acestei limite vor plăti tarifele standard solicitate de Renovatio."

    Fals. Beneficiem de aproximativ 950kWH la tariful care il avem acum in aplicație.
    1 1
  • Ce sa vezi.... in scurt timp mersul cu electrică nu va mai fi moca...incredibil cum am fost pacăliți sa cumpăram electrice știind ca totul va fi moca
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru