Elon Musk face declarații curajoase: noul Model 3 poate parcurge chiar și 1.6 milioane de kilometri fără un drum la service

de Bogdan Mirică
Marti, 01.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație de motoare electrice, introdusă în premieră pe proaspăt lansatul Model 3, ar putea să le asigure americanilor intervale de service astronomice: 1.6 milioane de kilometri.

Sunt două motive pentru care Elon Musk a declarat că noul Model 3 ar putea parcurge un milion de mile, echivalentul a 1.6 milioane de kilometri, între intervalele de service. Prima variantă ar fi că Musk este foarte încrezător în fiabilitatea mașinii abia lansate. Al doilea motiv ar fi lipsa unei rețele de service la nivelul celorlalți constructori de talie mondială.

Declarația făcută de Musk este citată de publicația Car Advice, după un interviu luat cu ocazia lansării noului Model 3. Fondatorul companiei a susținut că noua generație de motoare electrice a fost creată pentru a funcționa chiar și 1.6 milioane de kilometri fără service.

Elon Musk nu a dat lămuriri privind kilometri parcurși de prototipurile cu care s-a făcut testarea lui Model 3.

Esential 8 ani garanție oferă Tesla pentru bateriile lui Model 3.
În mod oficial, un Model 3 este oferit clienților cu opt ani garanție pentru baterii și patru ani pentru restul mașinii.
Adică o garanție pe care o găsești la majoritatea constructorilor auto.

Chiar dacă nu este nevoie de un interval de service la fel de frecvent ca în cazul mașinilor convenționale, Musk plănuiește să rezolve și problema răspândirii service-urilor sale.

Planurile Tesla vizează o extindere a centrelor de service actuale. Americanii nu exclud nici formarea unei rețele care să permite efectuarea operațiunilor de service chiar la domiciliul clientului.

via carscoops

Comentarii (8)

  • Edikkk
    Abia aştept Nissan e-power care va sparge topurile şi în Europa !!

    Baftă ambreiaj, cutie viteze ci doar motor termic să încarce în regim optim bateria !

    De 3 ori mai fiabilă decât orice maşină full termică.
    6 18
  • La 1.6 milioane kilometri, incarcarile vor fi de ordinul miilor, mai precis 3200, caz in care cam trebuie sa schimbi bateria. Deci nu trebuie sa treci pe la service. Mai raman cateva maruntisuri, gen tren de rulare, directie, care probabil ca vor rezista eroic 1.6 milioane kilometri.
    13 3
  • @dan_grc articolul la refera la servisarea motorului, nimic altceva. Ca nu avem noi strazi si e plin de gropi, asta nu e problema lor si va trebui clar sa schimbi bielete si ce se mai uzeaza.

    Cat despre baterie, noul model de acumulatori folosit in Model 3 va prezenta o uzura de sub 5% per 200k km. Dupa 1.6 mil km vei mai avea inca 60% capacitate iar la momentul respectiv un power pack va fi mult mai accesibil.
    13 2
  • E clar...e disperare mare in tabara lor. Astazi Wall Street-ul nu a fost deloc impresionat de lansare si actiunile Tesla au scazut cu 2%.
    7 14
  • Nu-i fa @pacate
    disperarea e in randul celor care au crescut petrolul de la 7 la 100 de $/galon...
    16 2
  • @valar

    Indiferent de strazile pe care circuli, nu exista amortizoare care sa-ti reziste 1.6 milioane kilometri, cel putin de patru ori tot trebuie sa le schimbi, chiar si-n SUA.
    10 2
  • oricum pana la schimbat amortizoare.....o sa schimbe bucse, rulmenti, placute frana,disc frana....astea de care am amintit cu siguranta nu rezista 1 milion de km....si nici atat 1 milion de mile....
    10 1
  • E un dispozitiv electronic sa fim seriosi.In 3 ani e praf.
    7 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru