Elon Musk: "Peste 10 ani, jumătate dintre mașinile produse vor fi electrice, iar aproape toate vor avea funcții autonome"

de Daniel Popescu
Luni, 17.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk anticipează că peste un deceniu jumătate dintre mașinile produse vor fi electrice, în timp ce aproape toate vor avea diverse sisteme autonome.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, este recunoscut pentru predicțiile sale ieșite din comun, dar și pentru faptul că în numeroase cazuri nu reușește să-și respecte promisiunile cu privire la propriile lansări de produse.

Ultimele declarații ale sale vizează funcțiile autonome și mașinile electrice, iar miliardarul american este optimist în privința direcției în care merge în prezent industria auto.

În cadrul unei întâlniri anuale de vară a unei asociații de guvernanță națională, Musk și-a explicat punctul de vedere în privința gradului de autonomie pe care îl vor atinge mașinile. "Va fi rar ca o mașină produsă peste 10 ani să nu fie autonomă", a declarat el.

Musk nu a făcut nicio referire la nivelul de autonomie pe care îl anticipează, însă în prezent se vehiculează că în preajma anului 2025 vor exista preponderent mașini cu nivelul 3 și 4, în condițiile în care nivelul 5 este cel mai avansat și anticipat de specialiști undeva după 2030.

Pe de altă parte, în cadrul aceluiași eveniment, Musk a precizat că, tot peste 10 ani, jumătate dintre mașinile produse în întreaga lume vor fi electrice. Predicția să se bazează pe viitoarele norme de emisii și pe investițiile masive pe care le vor realiza inclusiv marii constructori pentru dezvoltarea unor astfel de vehicule.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • da' o data s-a tinut de cuvant Muska asta....i-a dat o lopata plavanului de trump dupa ce clovnul portocaliu a iesit din Acordul de la Paris.
    6 5
  • Conform statisticilor, cam toate de pe acest pamant, in 2016 s-au vandut aproximativ 88 milioane de masini, aici intrand si vehicule comerciale usoare, este usor de prevazut ca in cativa ani se va atinge suta, iar prin 2027 cat sa fie, 110-115 milioane? Asadar peste 50 de milioane de masini electrice ar trebui sa fie produse in fiecare an, incepand cu 2027, cu aproximatie.

    Eu spun ca este prea optimist Musk.
    7 4
  • bla bla
    @dan_grc Ai citit articolul unde zice ca 40% dintre soferi is doresc in urmatorii 5 ani o masina electrica. Daca va fi cerere, va fi si oferta
    6 4
  • Neamtul47
    In primul rand cererea e foarte mica la astfel de masini,sunt si penibile,urate fara sunetul motoarelor,petrol este destul inca pentru zeci de ani,cererea e mica mai si in america,ciumpalacul asta viseaza frumos ,evident ca vrea sa devina un producator important in lume una e ce vrea el alta e ce vrea piata,vor trece inca zeci de ani,pana ce lumea va accepta masinile electrice
    2 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru