Elon Musk prevede dezvoltarea unui avion supersonic motorizat electric

de Mircea Meșter
Miercuri, 13.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şeful Tesla Motors şi Space X a declarat într-o conferinţă americană că are designul unui avion electric care poate depăşi viteza sunetului. "Ideea mi-a venit după retragerea lui Concorde", spune Elon Musk.

Aeronavele care pot să aterizeze şi să decoleze vertical pot folosi electricitate, iar aeroporturile pentru aceste vor putea fi localizate mai aproape de oraşe, pentru că nu vor mai avea nevoie de piste foarte lungi.

Elon Musk
CEO Tesla Motors
După ce acum câteva luni a cauzat o undă de şoc în presa internaţională după ce a anunţat proiectul Hyperloop, un sistem revoluţionar de transport pentru călători, plusând ulterior cu o idee în urma căreia ar putea crea prima maşină submersibilă, Elon Musk - creierul din spatele Tesla Motors - continuă să vină cu idei care par să îmbrăţişeze viitorul. Iar ultima sa găselniţă este una cu adevărat spectaculoasă: avionul supersonic electric cu decolare şi aterizare verticale.

Ideea a fost făcută public în cadrul unei conferinţe organizate de New York Times şi a fost prezentată ca o posibilitate pentru viitor, singurele elemente prezente fiind designul aeronavei supersonice, pe care Elon Musk deja îl are.

"E foarte puţin probabil ca acest avion să vină de la Airbus şi Boeing, companii concentrate pe îmbunătăţiri continue minore ale avioanelor proprii. Acest proiect este un salt radical de la avioanele clasice şi ar putea veni eventual din partea unui startup. Dacă aş construi o companie nouă în viitor - ceea ce nu se va întâmpla însă prea curând - asta aş vrea să fac: un avion electric", a spus Elon Musk. Acesta susţine că ideea i-a venit după ce supersonicul Concorde a fost "pensionat" în 2003, din cauze multiple: costuri imense, poluare fonică ridicată şi accidentul care a avut loc lângă Paris în anul 2000: "Mă deranjează când văd că viitorul devine mai rău decât prezentul", declară Musk, făcând referire la lipsa alternativelor ecologice şi rapide la avioanele actuale.

În altă ordine de idei, Musk a desfiinţat în aceeaşi conferinţă ideea lui Sebastian Thrun, fondatorul Google X, considerat "laboratorul viitorului" celor de la Google. Acesta a afirmat că, până în 2045, oamenii vor putea utiliza maşini zburătoare asemănătoare celor din serialul animat The Jetsons: "Nu cred că lumea îşi doreşte aşa ceva.

Dacă ai un număr mare de maşini zburătoare şi acestea au probleme mecanice, oamenii se vor întreba dacă există riscul ca o astfel de maşină să cadă pe casa lor, în capul lor şi aşa mai departe", spune Musk.

Comentarii (3)

  • cand ai bani visezi orice
    5 4
  • Când nu ai bani, visezi multe.
    Cand ai bani poţi sa-ţi şi îndeplineşti visele. ;)

    Omul e de lăudat că încearcă să schimbe câte ceva, investeşte multă energie în asta şi uite că are nişte rezultate palpabile. Alţii cu mai multe posibilităţi financiare şi tehnice, nici măcar nu se chinuie.
    17 0
  • Foarte frumos ca cineva are initiativa de a imbratisa viitorul...tare imi este ca va sfarsi ca si Kennedy...cred ca a inceput sa supere prea multi oameni care inca fac afaceri cu petrol si care nu vor nici chip sa avansam tehnologic din motive subiective...
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru