Elvețienii de la Piech au început testele cu viitorul model electric GT: peste 600 CP și 500 km autonomie

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 06.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Start-up-ul elvețian Piech Automotive anunță că viitorul model sport, cu zero emisii, Piech GT a intrat în faza de testare. Versiunea finală urmează să fie lansată pe piață la jumătatea anului 2024.

Elvețienii de la Piech Automotive (start-up înființat de Anton Piech, strănepotul lui Ferdinand Porsche) au prezentat în 2019, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, conceptul electric Mark Zero. Ulterior, compania a anunțat că acesta va da naștere unui model de serie, cu zero emisii, denumit Piech GT.

Versiunea finală urmează să fie lansată pe piață la jumătatea anului 2024. Acum, reprezentanții companiei anunță că au demarat testele pentru dezvoltarea modelului de serie. Primele sesiuni se vor desfășura în cadrul centrului din apropiere de Memmingen, Germania.

Piech GT ar urma să fie echipat cu un sistem de propulsie cu zero emisii, format dintr-un motor electric poziționat pe puntea față și alte două pe spate. În final, ansamblul va dezvolta peste 600 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 3 secunde. Compania țintește o masă proprie de 1.800 de kilograme.

Mulțumită unei baterii de 75 kWh, mașina va avea o autonomie de 500 de kilometri.

Cât despre încărcare, repriza 0 - 80% ar putea dura 5 minute grație unui sistem de încărcare special dezvoltat împreună cu cei de la TGOOD.

Viitorul Piech GT va avea dimensiuni apropiate de actualul Aston Martin Vantage. În ceea ce privește aspectul, elvețienii se gândesc la un design mai degrabă tradițional. Mai mult, spun ei, versiunea de serie va păstra în totalitate liniile conceptului Mark Zero.

via Piech Automotive

Comentarii (4)

  • Tot limuzina unicat si asta?
    4 0
  • Seriff
    Un concept uzat moral, doar fiindca are nevoie de priza e uzat moral din start.
    6 4
  • tot 500 km?
    3 0
  • Cred ca Porche ar avea ceva de obiectat legat de design…
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru