Englezii cumpără tot mai multe mașini second-hand din cauza crizei de semiconductori

de Paul Cosma
Marti, 10.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tranzacțiile cu mașini second-hand din Marea Britanie au crescut în trimestrul 2 din 2021 cu 108,6% față de perioada echivalentă din 2020, la peste 2,1 milioane de unități, clienții fiind “împinși” către piața SH de criza globală de cipuri.

Societatea Producătorilor și Comercianților de Automobile (SMMT) din Marea Britanie anunță vânzări de 2.167.504 de mașini la mâna a doua în al doilea trimestru al anului, ceea ce reprezintă o creștere cu 6,6% față de nivelurile pre-pandemice din 2019 și reprezintă și un efect al lipsei stocurilor suficiente pe piața mașinilor noi.

Luna aprilie a înregistrat o creștere de 307,4%, urmată de cele mai bune rezultate pentru mai și iunie de la începutul raportărilor.

Cererea de vehicule electrice SH (BEV) și hibrid plug-in (PHEV) a continuat să crească în perioada analizată. Ambele categorii de tranzacții BEV și PHEV s-au triplat în trimestrul 2 (353,9%, respectiv 349,8%) la 10.903 și 16.202.

Mașinile pe benzină și motorină au reprezentat 96,4% din piața de mașini second-hand din trimestrul 2, cu 2.090.396 de unități. În plus, creșterea cererii în general a condus la o creștere a vânzărilor de mașini uzate mai vechi. Doar 12,7% din totalul vehiculelor vândute au avut o vechime de trei ani sau mai mică.

Via economedia.ro

Comentarii (10)

  • Bine-bine, și cei care și-au măritat mașina SH ce au luat? Au făcut schimburi între ei? :-)
    Oricum nu și-au tras TDI-uri de la mama lor, că-s cu volan pe stânga chiar dacă nu bat / zdroncăne.

    Iar dac-o luăm pe sensul opus al panseurilor alarmisto-crizate răspândacice, cum de se pot tripla vânzările -- adică și producția -- de BEV-uri / PHEV-uri, care se știe că au tone de chipsuri în mațele lor??!!

    Concluzie: Coană Minciună, dac-ai avea un număr în loc de nume, sigur ar fi 2021.
    24 4
  • p.s. Are bug-uri jucăria voastră AM, rog deci ștergerea postărilor supranormative.
    15 2
  • Sigur sunt românii de acolo, " englejii n-are cum " să caute rable diesel și benzină peste 90%.
    12 0
  • Marea Grijanie
    Foarte bine! Rămân mult mai puține cazane cu volan pe șanț care trebuie aduse în România
    7 0
  • mircea badea
    mda, comparam cu un an de pandemie si carantina..in aprilie-mai 2020 nu circulau nicaieri de exemplu, nici macar la servici.
    8 0
  • Edikkk
    Motivul este... Brexit
    1 9
  • Cel mai probabil aceste vehicule se aflau deja la vânzare in parcurile auto cu mașini sh
    5 0
  • Aradul sarac
    Ce pot să-ți spun o Dacie din asta m-ar ajuta să încălzesc o cameră de la căsuță ca să pot să trec mai ușor peste iarnă sper să fie așa altă opțiune nu văd la aceste electrice și mai văd o situație mă ca să pot să-l în grădină cu bateria deci în grădina mea să pot să folosesc curent electric de la mașină ar fi ideal
    0 0
  • Aradul sărac
    A se folosi ca opțiune curentul de la mașina electrică pentru aratul in grădina o încărcare solară ce bine as munca dar as mai și câștiga munca la ceva fin salar.Mie foame și salar de 1400 de lei in mana
    0 0
  • Pentru fundația BNA Humanitas
    O asemenea achiziție electrică ar fi de mare interes și opțiuni care sa ne ajute la repararea caselor săracilor ar fi o dovada ca sunt de un mare folos. Va așteptăm in Zabrani Jud.Arad Ajutam copii săraci și chiar in situații dificileee.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru