E.ON inaugurează o stație de încărcare rapidă a mașinilor electrice la Râmnicu Vâlcea: total de 40 de stații până la finalul anului

de Paul Cosma
Vineri, 06.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
E.ON România a pus în funcţiune o nouă staţie de încărcare rapidă a mașinilor electrice, în perimetrul stației de servicii MOL din Râmnicu Vâlcea. Până la sfârșitul anului, prin proiectul NEXT-E, în România vor fi instalate 40 de unități de încărcare rapidă.

În cadrul proiectului NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene, prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF), E.ON România va instala 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, alte 21 urmând să fie montate de către MOL România pe coridoarele de transport european din ţara noastră. 

E.ON a inaugurat o nouă stație de încărcare rapidă, la Râmnicu Vâlcea, în perimetrul stației MOL de pe Calea Traian și a ajuns la un total de 15 stații, dintre care 7 pe traseul Iași-Gheorgheni-Târgu Mureș, celelalte 8 fiind în localităţile: Piatra Neamţ şi Roman (jud. Neamţ), Bacău, Suceava, Adjud (jud. Vrancea) și București. 

Staţia de încărcare de la Râmnicu Vâlcea are o putere maximă de 93 kW. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. În locaţie este instalată câte o staţie de tip fast charge 1x50 kW (CCS sau CHAdeMO) + 1x43 kW (Type 2), ce beneficiază de 2 locuri de parcare. 

Utilizatorii de vehicule electrice pot accesa şi rezerva staţiile prin aplicaţia mobilă E.ON Drive, disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS.

De asemenea, acestea pot fi vizualizate pe platforma online Plugshare.

 

Comentarii (9)

  • Acum ca s-a "liberalizat" incarcarea contra cost - brusc se apuca toti de facut statii de incarcare.
    Bineinteles pt binele nostru al tuturor si nu pt profit!
    13 4
  • andrei
    in maxim 2 ani va fi orice incarcare la o statie mult mai mult decat la reteaua de acasa. desi fac pariu ca si la aia de acasa te vor taxa diferit la un moment dat. isi pot da seama dupa cati kwh consumi intr-un timp scurt. si apoi o sa ai si masina scumpa si combustibilul ca ala fosil. deci canci castig. ma rog, o sa fie mai liniste si aer mai curat. ar fi senzatie sa ai liniste in oras sa nu mai auzi motoare turate.
    5 4
  • inexorabil
    De acum încolo, ni se vor cânta, mereu şi mereu, în mod şablonard, aceleaşi “şlagăre” despre “stringenţa” unui aer “curat” şi a unei ambianţe “fără zgomot perturbator”. Nimica-nimicuţa însă (nici măcar o curbură de literă), niciodată şi în nicio împrejurare, despre acapararea hipnotică totalmente axată pe depersonalizare şi exercitată de “înaltele tehnologii”. În acest caz (mult mai grav), nu se pronunţă nicio figură a zilei, iar (veşnic) “indignaţii civic” de oengişti/sorosişti nici atât…Deşi POLUAREA şi ZGOMOTUL circumscrise, în mod definitoriu, high-tech-ului îi provoacă lehamite oricărui creştin neabătut, başca el le “adulmecă” (numai pe tărâm metafizic, desigur) mai pregnant decât orice alt pământean…

    Se vor sătura însă închinătorii juraţi ai Gaiei (alias chipul feminist care îl voalează pe crâncenul Antihrist) de aceste “desfătări” (recte “curăţenia” şi “liniştea”) în tartarul cel fără sfârşit, nicio grijă…
    3 9
  • stefan
    si cand te-ai trexit ai realizat ca ai luat-o pe ulei.....
    5 1
  • inexorabil
    PS. Deţinători de Otto şi Diesel din toată lumea, uniţi-vă! Vă propun, cu fermitate, ca, măcar o dată pe săptămână, stabilit prin sincronizare, să pornim motoarele şi să le lăsăm să funcţioneze măcar o oră în continuu, astfel încât să “intoxicăm” planeta. Că oricum se întâmplă în fiecare zi (ba încă la ore “de vârf”) şi – sfântă minune – niciun e-mesianic nu păţeşte nici pe dracu’ din cauza asta (dacă nu cumva îşi alintă fundul taman într-o “putoare fosilă”, başca pentru mulţi ani de acum încolo), dar zic aşa, ca chestie; un pic de atitudine nu ne-ar strica…Adică şi alta în afară de beligeranţa strict online.

    PPS. Da, bine, bine, ştiu: nino-nino, poliţia, ambulanţa, DNA (să vină să mă ia!). Ah, şi: medicamente, medicamente!
    4 6
  • inexorabil
    Înainte de ultimul meu text, fusese:

    *Alt e-trepidat sadea de consemnat pe răbojul infamiei. Nu-i bai, precum se procedează cu hârtia adezivă pentru muşte, îi adun laolaltă pe toţi infirmii lăuntric. Ca să figureze pe panoul de onoare.

    Eh, ce să facem, nu toate metodele de abordare pot fi (integral) ortodoxe – dar cu siguranţă vrăjmaşii vădiţi ai Adevărului nu cunosc alt “limbaj”. *
    1 7
  • ca ne si intereseaza aberatiile tale. tu reusesti in viata reala sa ai vreo discutie serioasa cu cineva? asa, ca chestie. ca la cum bati campii, ma indoiesc.
    5 1
  • @mda deocamdata n-ai demonstrat cu nimic că te poti ridica la inaltimea lexicului si ca ai acuratetea analizei lui @inexorabil. Orice prost poate lansa acuzatia ta, dar repet: deocamdata n-ai spus nimic care sa atraga atentia. Trateaza si tu fluent si complex macar o singura tema de interes public si de abia dupa aceea sa emiti judecati de valoare despre personalitatea unui om. Pana atunci imi permit sa cred ca esti nimeni in drum.
    1 6
  • Din cate am auzit ar fi cam 1,9 lei/kw, deci ne apropiem cu pretul pe km cam la un diesel economic.Si se pare ca au si ceva subventii de la UE pentru aceste statii.S-a ajuns la un plin de curent sa platesti cam doua treimi de un plin la combustibil fosil.Ne-au fericit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru