“Autostrada electrică”: E.ON România a instalat 7 stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice pe ruta Iași-Gheorgheni-Târgu Mureș

de Paul Cosma
Vineri, 31.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
E.ON România a pus în funcțiune o nouă stație de încărcare rapidă a mașinilor electrice, în Târgu Mureș, ajungând la un total de 7 stații pe traseul Iași-Gheorgheni-Târgu Mureș, pe care l-a denumit “autostrada electrică”. Până la sfârșitul anului, prin proiectul NEXT-E, în România vor fi instalate 40 de stații de încărcare rapidă.

În cadrul proiectului NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene, prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF), E.ON România va instala 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, alte 21 urmând să fie montate de către MOL România pe coridoarele de transport european din ţara noastră.

E.ON România a pus în funcţiune, în această săptămână, o nouă staţie de încărcare rapidă a mașinilor electrice, în perimetrul stației MOL din Târgu Mureș, fiind astfel finalizată “autostrada electrică” pe ruta Iași-Gheorgheni-Târgu Mureș.

Posesorii de mașini electrice au astfel asigurată infrastructura de încărcare de-a lungul întregului traseu, prin intermediul stațiilor de la Iași, Târgu Frumos și Cristești (jud. Iași), Tașca (jud. Neamț), Gheorgheni( jud. Harghita), Sovata și Târgu Mureș (jud. Mureș). 

Până acum, E.ON România a montat 15 stații, dintre care 7 pe traseul Iași-Gheorgheni-Târgu Mureș, celelalte 8 fiind în localităţile: Piatra Neamţ şi Roman (jud.

Neamţ), Bacău, Suceava, Adjud (jud. Vrancea) și București. Totodată, în această perioadă se derulează lucrări de montare a unității de la Râmnicu Vâlcea, în cadrul stației de servicii MOL situată pe strada Calea lui Traian nr. 166.

Staţia de încărcare de la Târgu Mureș are o putere maximă de 93 kW. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie.

În plină dezvoltare se află și “autostrada electrică” Iaşi-București, pe traseul căreia sunt instalate până acum staţii la Târgu Frumos, Roman, Bacău şi Adjud.

Via E.ON

Comentarii (3)

  • Dacă tot s-au aruncat și au estimat că ”timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice” (40 de minute bazate pe ce statistică?) mi se părea corect să estimeze și costul acelei încărcări medii.
    13 3
  • ACE - Craiova
    În ceea ce privește stațiile instalate în România prin intermediul proiectului NEXT-E, ele au o putere maximă de 93 kW şi pot încărca 2 maşini în acelaşi timp, în curent alernativ – AC (11-22 kW) şi curent continuu – DC (50 kW).

    Timpul mediu de reîncărcare a unei mașini electrice va fi de 40 de minute pentru 80% din bateria mașinii, iar prețul unei reîncărcări complete variază între 55 și 75 de lei, în funcție de capacitatea bateriei mașinii.

    Iar ca un pont, dacă ai un cont pe eondrive.ro beneficiezi de un cost mai mic la reîncărcare (1.2 lei / unitate de reîncărcare AC în loc de 1.4 lei și 1.7 lei / unitate de reîncărcare DC în loc de 1.9 lei). :D

    Vezi:
    https://cristianflorea.ro/statii-de-reincarcare-pentru-masini-electrice-romania/
    20 6
  • Oare au si dozatoare de cafea si croissante si sandwichuri atasate la incarcatoare? Eventual si niste cabine cu reglare termica si cu pat + WC? Nu de altceva, dar asta era duma uzuala la mincinosii care promoveaza masinutze cu baterii: "Pana bei o cafea si mananci un sandwich, se incarca masina si poti pleca". AAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAA!!!! :))))))
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru