Proiectul NEXT-E: E.ON România a finalizat instalarea celor 19 stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice

de Paul Cosma
Joi, 10.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
E.ON România a pus în funcţiune ultima stație de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice dintre cele 19 pe care s-a angajat să le instaleze în cadrul proiectului NEXT-E. Proiectul prevede montarea în România a 40 de stații de încărcare rapidă, dintre care 19 de către E.ON, iar 21 de către MOL.

E.ON România a atins recent borna de 100 de puncte de încărcare pentru mașini electrice la nivel național. Majoritatea stațiilor sunt rapide, cu o putere de 50 kW (DC) și permit încărcarea bateriilor până la 80% din capacitate în circa 30-40 de minute.

Compania transmite acum că a finalizat instalarea celor 19 stații de încărcare rapidă din cadrul proiectului european NEXT-E. Ultima stație - amplasată în Lugoj (județul Timiș), în parcarea magazinului Penny - are o putere maximă de 77 kW și este de tip fast charge 1x50 kW (curent continuu conectori CCS sau CHAdeMO) + 1x22 kW (curent alternativ conector Type 2), cu 2 locuri de parcare.

Cele 19 stații prevăzute în proiect sunt localizate la: Iași, Tg. Frumos (jud. Iași), Cristești  (jud. Iasi), Roman (jud. Neamț), Piatra Neamț, Tașca (jud. Neamț), Gheorgheni (jud. Harghita), Sovata (jud. Mureș), Târgu Mureș, Bacău, Suceava, Adjud (jud. Vrancea), București (3 stații), Râmnicu Vâlcea, Constanța, Fundulea (jud.

Călărași) și Lugoj (jud. Timiș).

Proiectul prevede montarea în România a 40 de stațiii de încărcare rapidă, dintre care 19 de către E.ON, iar 21 de către MOL.

Reţeaua pan-europeană NEXT-E va include 6 ţări diferite, iar staţiile de încărcare din România sunt amplasate pe rutele: Suceava-Bacău-Călărași, Constanţa-Bucureşti-Timişoara şi Iaşi-Târgu Mureş–Alba Iulia.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru