E.ON România a instalat o nouă stație de încărcare rapidă pentru mașini electrice pe ruta București-Constanța: putere maximă de 77 kW pentru stația din Fundulea

de Paul Cosma
Miercuri, 30.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
E.ON România a pus în funcţiune o nouă staţie de încărcare rapidă a mașinilor electrice, pe ruta București-Constanța, în cadrul proiectului NEXT-E. Noua stație din Fundulea are o putere maximă de 77 kW, fiind instalată în parteneriat cu magazinul Penny.

E.ON România a ajuns la un total de 18 stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice, acestea fiind răspândite în județe precum Iași, Neamț, Harghita, Mureș, Bacău, Suceava, Vâlcea sau Constanța, dar și în București.

Compania a instalat o stație de 77 kW la Fundulea, în parcarea magazinului Penny, iar clienții de mașini electrice au acum mai multe opțiuni dacă vor să ajungă la mare pe Autostrada Soarelui.

Timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. În locaţie este instalată o staţie de tip fast charge 50 kW (CCS sau CHAdeMO) și una de 22 kW (curent alternativ conector Type 2).

Ultima stație de încărcare prevăzută de E.ON Energie România în cadrul proiectului NEXT-E urmează să fie instalată până la sfârșitul acestui an în Lugoj, în cadrul unui parteneriat cu Penny.

Via E.ON

Comentarii (6)

  • "dacă vor să ajungă la mare pe Autostrada Soarelui." - deci ca sa inteleg ...voi credeti ca un sofer normal la cap va iesi de pe A2 si se va duce in localitatea Fundulea la Penny sa-si incarce masina iar apoi va reveni pe A2 sa-si continue drumul spre mare ? OK ! Eu cred ca in cel mai optimistic caz e pt. cei din zona sau multimea de pescari care traverseaza localitatea in cauza datorita multitudinii de balti din zona. Nu cred ca sunt prea multi care vor sa ia vechiul drum spre mare pana la Fundulea si apoi pe A2 , eu am incercat de cateva ori varianta asta cand am fost la pescuit in zona si intotdeauna varianta pe A2 este net castigatoare chiar si cand e aglomerata . Dar ma rog, e bine venita si bine de stiut , poate in viitor ma duc cu electrica la peste.
    7 2
  • ACE - Craiova
    @pipo

    Distanta pana la A2 este de numai cativa km...(probabil 2 km)

    Este foarte bine ca exista, in primul rand...Romania sufera MULT la capitolul infrastructura - orice noua statie trifazata ESTE BINEVENITA - oriunde - chiar si in statiunile turistice sau in locuri mai mult sau mai putin izolate!!!
    4 1
  • cicicontra
    Prietene de la iesirea A2 la Penny Market faci fix 2 minute cu masina. Ai 1,8 km...ce ti se pare asa de dificil? De ce un om "normal la cap" nu ar fi in stare sa faca un ocol de 4 km? Daca ai avea o benzinarie care iti da benzina gratis dar pentru asta ar trebui sa faci un ocol de 10 km sa zicem, ti s-ar mai parea atat de greu? Muieti-s posmagii pentru unii...
    4 3
  • De fapt e un ocol de 6 km și 7-8 minute.
    Și costă 1,2 - 1,7 lei / kWh cu abonament sau 1,34 - 1,9 kWh fără. Nu prea pare ”gratis”, nu?
    Sau în comparație cu timpul de așteptare, suma aia pare insignifiantă?
    3 1
  • Edikkk
    Orice staţie de încărcare este un plus !

    Dar rămân de părerea dlui Pipo, la banii lor puteau face staţia pe autostradă.

    Stau şi mă întreb ce îi opreşte să facă în partea a doua a zonei de benzinărie de pe autostradă - unde de obicei este o parcare imensă goală !!?!!?

    Sau în zonele de refugii / odihnă de pe autostradă care nu au benzinării !!?!!?

    Şi sunt doar parcări imense goale...

    Motivul pare a fi ZGÂRCENIA

    ei fac la Penny pentru că acolo staţia este păzită şi este pe raza localităţii

    dar pe autostradă ar trebui să plătească taxe plus să facă contract de protecţie / pază

    ZGÂRCENIA MARE DOM'LE

    asta e.

    Trebuie o lege, ca în UK, care să oblige toate benzinăriile (staţiile de alimentare cu carburanţi) să aibă minim 1 loc de încărcare electric.

    Abia aştept 2030 când va începe, parţial unii, falimentul benzinăriilor
    2 0
  • @cici : "prietene" , daca tu asa vezi normalitatea/viitorul in electrificarea autostrazilor -cu statii montate prin localitatile adiacente- este ok ,dar pt. tine, eu unul nu asa o vad. Ai fost vreodata vara prin zona aia ? Eu am fost ,de multe ori , crede-ma ca iti blestemi zilele daca faci greseala sa vrei sa iesi si sa reintri in anumite zile. Strada aia care leaga A2 de zona Penny da fix in DN care este aglomerat in zona Fundulea intotdeauna ,cum crezi ca se circula acolo ? Ok, ma rog ,nu vreau sa intru in polemica pe un subiect atat de ridicol pana la urma ,normal ca vor fi si cazuri in care oamenii de nevoie chiar o sa faca asta , dar eu am comentat la exprimarea @AM -cum ca s-ar fi rezolvat problema electrificatilor ce vor sa ajunga la mare , e stupid, in conditiile in care sunt atatea spatii disponibile pe autostrada. Repet , statia aia in sine este bine venita !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru