Europa a prins gustul mașinilor eco: Toyota a vândut hibridul cu numărul un milion

de Bogdan Mirică
Joi, 03.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Recunoscuți ca pionierii mașinilor hibride, cei de la Toyota se bucură acum și de aprecierea europenilor. Japonezii au vândut deja un milion de hibrizi pe Bătrânul Continent.

Pionierul mașinilor hibride are noi motive de bucurie. De această dată, Toyota sărbătorește în Europa, unde reușește să bifeze un nou record: livrarea exemplarului hibrid cu numărul un milion.

Un german din Dusseldorf a comandat un Auris Hybrid pentru soția sa. Era al doilea Auris Hybrid din familie, dar, fără ca proprietarul să știe, era și hibridul cu numărul un milion, vândut de Toyota pe Bătrânul Continent.

Motiv pentru care, producătorul japonez a decis să-i facă o surpriză clientului fidel, oferindu-i gratuit, vreme de un an de zile, exemplarul Auris Hybrid comandat.

”Auris HSD este cea mai bună dovadă că Toyota are succes în acest segment. Mai bine de jumătate din comenzile actualei generații Auris vizează versiunea hibridă. Iar trendul este unul ascendent”, a declarat Tom Fux, președintele Toyota Germania.

În total, de la primul model hibrid lansat de Toyota, conglomeratul japonez, incluzând aici și Lexus, a reușit să livreze opt milioane de mașini la nivel mondial.

În Europa, toate cele 14 modele cu propulsie alternativă au reușit să aducă 23% din vânzările Toyota.

Oferta va crește începând cu anul viitor, când Toyota RAV4 Hybrid va fi disponibil spre comercializare în Europa.

Comentarii (5)

  • "Motiv pentru care, producătorul japonez a decis să-i facă o surpriză clientului fidel, oferindu-i gratuit, vreme de un an de zile, exemplarul Auris Hybrid comandat."
    Si in ce consta acest "un an gratuit"? Consumabile gratis? Plateste masina la anul? Sau daca l-a luat in rate, 12 luni de rate cadou? Lamuriti-ma, va rog.
    9 1
  • Marian
    Pai mai oameni buni, cum se face ca in Germania, acolo pe unde romanii nostri nu vad decat VW, Audi si BMW, se cumpara Toyota.
    Astia au luat un Auris Hibrid, Nikolaus Schues a cumparat primul Mirai, unde sunt inventiile germane in tara lor ?

    Of, of, mai, mai ... si romaniii le cumpara jafurile lor cu sute de mii de km.

    De aia germanii sunt destepti. Prostesc romanii.
    11 5
  • @Mariane da-mi nene 70.000 de coco si-mi iau si eu Mirai. Ha ? ce zici, desteptule ?
    3 5
  • @mowgli
    Stai linistit ''inteligentule'' ca Mirai nu costa 70k, Mirai costa 50.000 $ asta ar veni cam 45k euro, un pret urias de mic daca ne gandim ce tehnologie inglobeaza.
    4 3
  • @mowgli
    Si dacă îți iei Mirai, ce faci cu ea? Tu nu ai văzut că și cu o electrică în România ești ca mort? Asta cu alimentare cu hidrogen mai aștepți câțiva ani buni până să o folosești. Ideea era alta deșteptule: în timp ce proștii cumpără mașini germane, germanii merg pe japoneze. De asta și germanii sunt mai mulțumiți de japoneze, decât de mărcile autohtone.
    Pentru romani e mai dificil să priceapă, dar poate că după ce se va prăvăli VW se vor mai lumina unii.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru