Europa: înmatriculările au crescut cu cinci procente în septembrie

de Sebastian Toma
Miercuri, 09.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piaţa auto din Europa prezintă primele semne de redresare, după ce înmatriculările noi au crescut cu cinci procente în septembrie în Europa de Vest.

Esential 3 procente reprezintă scăderea înmatriculărilor noi în Italia în luna septembrie, triplă faţă de cea înregistrată în Germania.
Europa de Vest începe să prezinte semne de redresare a pieţei auto, spun analiştii de piaţă de la LMC Automotive. Aceştia au observat că înmatriculările noi au crescut cu cinci procente în septembrie, comparat cu aceeaşi lună a anului precedent. În total, europenii au înmatriculat 1.13 milioane autoturisme noi în luna septembrie a anului curent, ceea ce este catalogată drept o revenire modestă a pieţei auto. Până acum, luna septembrie a fost cea mai bună în materie de înmatriculări noi, punctează analiştii de la LMC Automotive. Piaţa din Europa va înregistra o scădere de trei procente în 2013, estimează analiştii, urmând să înregistreze aproximativ 11.44 milioane de automobile noi vândute în cel de-al şaselea an de declin al pieţei auto de pe Bătrânul Continent.

Creşterea înmatriculărilor noi de pe piaţa din Europa este motivată de situaţia pozitivă a afacerilor şi consumatorilor din regiunea respectivă, explică analiştii. Însă, cheia creşterii pieţei auto din Europa este sfârşitul recesiunii în zona euro, dar acest lucru este aproape imposibil dacă încrederea consumatorilor va fi la un nivel slab pe unele pieţe şi şomajul este încă la cote ridicate în anumite ţări.

Urmareste Automarket
Cu excepţia a două pieţe importante din Europa, Germania şi Italia, înmatriculările noi au crescut în luna septembrie. Spre exemplu, Spania a avut o creştere de 29% a înmatriculărilor de automobile noi , totul datorită unui nou program de înnoire a parcului auto.
Diferenţa faţă de anul precedent este justificată şi de creşterea TVA-ului în toamna anului trecut, măsură care a dus la scăderea înmatriculărilor noi în 2012. Pe piaţa din Regatul Unit, înmatriculările noi au crescut cu 12% în septembrie, creştere datorată înmatriculărilor făcute de persoanele fizice, care au crescut cu 17 procente.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • la noi cum e?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru