Europa: Înmatriculările de automobile noi în ianuarie 2013 au atins nivelul din 1990

de Sebastian Toma
Marti, 19.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luna ianuarie 2013 a marcat scăderi pentru Ford, Peugeot, Citroen şi Toyota pe piaţa din Europa, în timp ce Opel şi Kia au înregistrat rezultate bune.

Esential 1990 a fost ultimul an în care Europa a atins o valoare comparabilă la nivelul înmatriculărilor de automobile noi.
Înmatriculările din Europa au atins cel mai scăzut nivel din 1990, anunţă Automotive News. În raport cu luna ianuarie a anului 2012, prima lună a anului curent a înregistrat o scădere de 8.9 procente pentru înmatriculările de autoturisme noi. În luna ianuarie 2013 au fost înmatriculate 918.280 unităţi în Uniunea Europeană şi în ţările EFTA, spun datele ACEA.

Mărcile care au obţinut cele mai bune rezultate sunt Opel şi Kia, în timp ce Ford, Peugeot, Citroen şi Toyota au avut cele mai mari scăderi. Opel s-a bucurat de creşteri de 4.3 procente la nivelul înmatriculărilor din ianuarie datorită modelelor Mokka şi Adam, pe când volumele Kia au crescut cu aproape opt procente datorită mai multor modele din gamă. Ford a avut cea mai mare scădere a înmatriculărilor noi în ianuarie, de aproape 26 procente, urmată de PSA Peugeot-Citroen şi Toyota, care au scăzut cu 16 procente.

Grupul Volkswagen a înregistrat o creştere a înmatriculărilor noi şi a obţinut o cotă de piaţă de 24.4 procente în ianuarie 2013, cu toate că volumele au scăzut cu 5.5 procente.

În cazul concernului Renault, grupul a înregistrat o scădere de şase procente a înmatriculărilor noi, pe când marca Dacia a avut o creştere de 8.5 procente a vânzărilor. Vânzările grupului Fiat au scăzut cu peste 12 procente în ianuarie 2013, relevă datele ACEA. În ceea ce priveşte mărcile premium, BMW, Mercedes-Benz şi Jaguar Land Rover au raportat creşteri ale vânzărilor în raport cu ianuarie 2012.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (6)

  • Scapa cine poate in Europa, curios cum se vinde bine Opel Mokka, curios cum Renault este pe plus doar cu Dacia, dar se poate si mai rau, de exemplu Ford care scade mai mult si decat PSA, nici la Toyota nu ma asteptam. La premium in continuare se pare ca exista drumuri paralele fata de marcile de volum, dar ma asteptam la asta.
    14 5
  • Marius
    Opel Adam este ff reusit +modern+pret ok !
    Vor fi si motoare mai puternice pe Adam
    9 6
  • Un lucru e cert: oamenii cu bani au bani si in timpul crizei. Asta se vede la marcile premium (inmatricularile noi).

    E ciudat cum la inceputul anilor 90 vanzarile de masini au fost foarte scazute. La vremea respectiva vesticii aveau bani, nu era criza si vest-germanii nu investisera masiv in Germania de Est inca (e adevarat ca dupa le-a scazut nivelul de trai de aici si raca inca actuala est-vest pe teritoriul teuton).

    Faptul ca Opel s-a vandut bine inseamna ca GM si-a facut treaba (si Chevrolet se vinde excelent la nivel mondial si are cresteri anuale de cateva procente si-n Europa). Oricum ca posesor de diverse marci, inclusiv de Opel si Chevrolet (si multe altele in trecut) pot spune ca cele doua reprezinta compromisul excelent intre dotari/calitate/costuri de intretinere/fiabilitate in timp.
    10 5
  • Grupul VW acopera aproape un sfert din piata europeana!Acum, spuneti voi; un sfert sunt prosti sau destepti?
    16 6
  • As vrea sa stiu si eu cat vindea Oltcit in 1990. Sper sa nu vina si 1989 cu lista de asteptare la Dacia.
    4 0
  • pt Ford scaderea asta poate insemna si o concluzie:cumparatorul european e diferit de cel din USA deci politica de a vinde Focus/ un model ce ar trebui sa duca greul vanzarilor celor de la Ford/ pe plan global intr o singura identitate este eronata iar asta se vede in vanzari,din momentul in care am auzit de acest "ONE FORD" vandut fara schimbari estetice importante pe toate pietele de desfacere am stiut ca e un esec
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru