Examenele pentru obținerea permisului auto ar putea fi reluate la începutul lunii iunie: peste 72.000 de candidați nu au putut susține proba practică

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 15.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Examenele pentru obținerea permisului auto ar putea fi reluate la începutul lunii iunie, mai întâi cu proba practică, iar ulterior cu proba teoretică, potrivit estimărilor DRPCIV.

Examenele pentru obținerea permisului auto au fost suspendate începând din 17 martie ca urmare a stării de urgență impuse de autorități.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) anunță acum că estimează că examenele ar putea fi reluate la începutul lunii iunie, mai întâi pentru candidații care trebuie să susțină proba practică, iar la două săptămâni distanță și pentru cei care nu au apucat încă să susțină proba teoretică.

"Preconizam reluarea activității de examinare la începutul lunii iunie. Prima etapă (n.r - va fi) examinarea la proba practică pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență, iar proba teoretică va fi reluată după aproximativ două săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică", menționează DRPCIV într-un comunicat de presă.

Pentru proba practică, prioritate vor avea candidații ale căror documente depuse la dosar au expirat sau urmează să expire în perioada imediat următoare.

Ministerul Afacerilor Interne pregătește însă un document prin care toate actele depuse la dosar vor fi prelungite cu  echivalentul perioadei în care sunt valabile starea de urgență și starea de alertă.

Programările se vor face automat în ordinea programărilor anterioare sau prin intermediul școlilor de șoferi, însă o decizie finală în acest sens nu a fost încă luată. De asemenea, DRPCIV menționează că examinatorii și candidații vor fi obligați să poarte mască de protecție pe parcursul examenului.

Pe parcursul stării de urgență, 72.456 de candidați nu au putut susține proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

Via DRPCIV, Profit

Comentarii (1)

  • Mai putini idioti pe traseu!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru