Dacia rămâne marca preferată a românilor, după primele 10 luni ale anului. Hyundai și Toyota completează podiumul

de Alexandru Monenciu
Luni, 01.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit datelor comunicate de către DRPCIV, în luna octombrie românii au înmatriculat 11.363 de autovehicule noi. După primele 10 luni ale anului, Dacia conduce topul mărcilor din țara noastră, podiumul fiind completat de Hyundai și Toyota.

Datele comunicate de către Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) arată că în luna octombrie au fost înmatriculate 11.363 de autovehicule noi, la noi în țară. Această cifră reprezintă o scădere de 19.3%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Dintre acestea, 9.608 au fost autoturisme noi (- 23.28% față de octombrie 2020). Dacia conduce topul mărcilor din luna octombrie, cu 2.704 unități. Constructorul de la Mioveni este urmat pe podium de Hyundai (965 mașini) și Toyota (809 unități).

Cu 26.474 de mașini înmatriculate în perioada ianuarie - octombrie 2021, Dacia se poziționează de asemenea pe prima poziție. Hyundai și Toyota completează podiumul.

În primele 10 luni ale anului, în România au fost înmatriculate 97.870 de mașini noi, o creștere de 0.77% comparativ cu aceeași perioadă din 2020. În același interval, românii au înmatriculat 338.241 de autoturisme rulate (+ 8%).

via ACAROM

Comentarii (19)

  • Ati fi putut fi mai inspirați în a alege fotografia ce însoțește textul. Adică textul face referire la înmatriculările din Romania și ilustrați cu mașină înmatriculată în Franța...
    Și ar fi trebuit ales un model cu motor clasic, nicidecum Spring-ul, care se comercializează de doar cateva săptămâni.
    27 5
  • Clasamentul la primele zece locuri arată Renault depășit și de Ford, a scăzut mult, era pe podium în vremurile bune.

    Creșterea de doar 0,77 % față de 2020, un an slab, arată că 2021 este la fel de slab, în contextul avalanșei de scumpiri pe toate planurile, 2022 va fi și mai slab.
    29 1
  • Dănuț Alin Niță
    Oare scădere este raportul calitate pret, cel din urmă prețul a crescut enorm.
    Plastic ieftin doar atat oferă Dacia.
    :))))
    17 28
  • Dacian
    Dacia nu „rămâne marca preferată a românilor”.
    Ea rămâne doar cea mai accesibilă pentru majoritatea acestora.
    32 9
  • Marca preferata?
    Si eu care credeam ca romanii isi cumpara Dacii doar pentru ca sunt saraci
    Noroc cu automarket, am invatat si astazi ceva nou.
    15 17
  • Dacian
    Vw și Renault nu au prins podiumul.
    Așa se întâmplă când crești prețurile și scazi calitatea.
    27 4
  • Bubi Mubi
    Din 2022 mașina echipată cheală va dispărea din UE.

    New cars in EU will need advanced safety systems from 2022

    Din trioul ăla, Hyundai și Toyota oferă deja pachetele complete.

    Așteptăm alinierea în echipare și Dacia la fel de plastic proof la preț de Mercedes.
    24 8
  • Ar fi fost interesant sa prezentati top 10 pe marci si modele.... Dar si mai interesant este prezenta Toyota pe podium. Poate fi ceva conjunctural, sau poate nu. Ramane de vazut.
    11 4
  • Nu cred... VAG nu e pe podium??? Pffff.
    Felicitari Hyundai si Toyota, cat despre Dacia, e alegerea buna pentru ca suntem o tara saraca.
    Era interesant de vazut si la troacele importate un clasament pe ani vechime, norme poluare, mai ales ca reprezinta majoritatea masinilor inmatriculate. Cand se importa SH mai mult decat se cumpara noi, ceva e stricat in capul poporului si al autoritatilor.
    13 18
  • Singurul sistem inteligent care mi se pare a avea aplicabilitate zi de zi mi se pare aerul condiționat. Apoi cutia de viteze automata. Apoi 4x4. Uneori ai nevoie de ASR, uneori ai nevoie de ABS, uneori ai nevoie de ESP , uneori ai nevoie, pur și simplu de noroc, asta daca mergi pe mana norocului.

    Dar la fel de ușor poți să te lipsești de toate astea. Am condus diverse dar senzație majoră cu 100 la ora cu Dacia 1300, n am avut nici cu o mașină. Totuși Dacia aia nu avea decât scaun, volan caroserie, geamuri, roti de vara cu care mergeai și iarna și volan. Uneori nici benzina n avea cat trebuia. Și am supravietuit fara n-spe sisteme de siguranta.
    13 6
  • 1. Dacia: 26.474
    2. Hyundai: 7.478
    3. Toyota: 7.451
    4. Volkswagen: 6.916
    5. Škoda: 6.907
    6. Ford: 6.804
    7. Renault: 6.114
    8. Suzuki: 3.949
    9. Mercedes-Benz: 3.145
    10. BMW: 2.826
    • Via: ACAROM

    De ce era asa greu sa prezentati top 10 ? Macar atunci cand exista datele.
    30 3
  • Mircea Badea
    normal..doar au ales si iohanus..
    4 8
  • @dan_grc
    Multumim pentru top 10, asta ca sa arati ca e si BMW pe acolo?
    Ai si top 10 pentru SH-uri?
    Cred ca VAG si BMW sunt pe primele locuri, cel putin cand vad ce jafuri intra pe platforme in Romania, ma sperii.
    Daca nu stii, marca sustinuta de tine figureaza ca cele mai furate masini. Ai idee de ce se preteaza meseriasii la furat?
    5 13
  • Gogule, aia care fur masini nu-si risca libertatea pentru jafuri.
    Tu cum ai probabil o coaja de hiundai sau un citroen obosit poti sta linistit. Nimeni nu doreste tigaile astea. In rest sa fii sanatos, nici nu te-am observat cand te-am depasit. Nu inteleg de ce mi-au mai montat oglinzi retrovizoare.
    8 7
  • inexorabil
    Subscriu la certitudinea că Dacia reprezintă maşina celor care pur şi simplu nu-şi permit…să-şi ridice năsucul peste ştacheta “obiectivă” fixată lor de “vicisitudinile” cotidiene (axiomatic, încă de când facem ochi pe lume, EMOL ne învaţă, direct sau indirect, să intrăm sub pielea ciobanului mioritic, cel dezarmat fără luptă în faţa “sorţii”). Consternarea mea, de pildă, constă în a fi constrâns să uzez zilnic de Dacie ca maşină de serviciu.

    Iertaţi-mă voi, proprietari de Dacie, dar nu pot neam să înţeleg acest constructor (carevasăzică Renault! – numim “Dacia” antrepriza lui locală, dar, în “măruntaie”, va fi Renault toată viaţa). Nu s-a îngrijit de un minim confort – iată cum interpretez eu problema. Subliniez: diferenţa o simţi imediat atunci când te aşezi într-o maşină literalmente Renault.

    Totuşi, cred că pedalez în gol cu argumentele. Care pot curge precum fluviile, dar tot zadarnic…Indiscutabil, noi “trebuie” (sine qua non!) să rămânem pieliţă de papagal (pardon, săraki). Ca alţii (se ştiu ei cine…recte ”investitorii” plus complicii lor locali cu ochi albaştri) să-şi umple/umfle maţul generaţii de acum încolo…Păi n-am vrut noi cacapitalism??? Aferim, Electrikkk! Mă rog, curat corporato-socialism (într-un climat autentic capitalist ar fi zbârnâit…IMM-urile; cine ar cuteza să mă contrazică? a-ha! îmi dau seama cine…ar fi chiar previzibil).
    Ah, da, conştiinţa civică, bat-o vina: ori de câte ori ne vor apuca pandaliile, vom considera că este musai nevoie să ieşim la protest. Vehement, nu-i bai. Dar blestemat să rămână un simplu foc de paie (culmea neroziei: şi doar conştientizăm acest crunt adevăr). Fiindcă ciobanul mioritic.

    Altfel, a urcat frumos…Hyundai (pe tot Globul, nu doar la noi). Ba chiar mă tentează câte ceva de la sud-coreeni. Ei, se subînţelege: mi-ar repugna să fiu telelectric (contaminare între “teleleu” şi “electric”). Bine, şi această companie se confruntă cu inerenta banalizare a unor modele, dar, precum am mai precizat, o Kia Stinger 3.3 V6 biturbo AWD ţi-ar imprima un anumit status.
    4 11
  • Edikkk
    E ok, important este ca în viitor maşinile electrice să fie mai ieftine decât maşinile termice şi astfel să fie toată lumea mai sănătoasă, mai bogată, mai fără stres.

    Bravo Dacia.

    Despre asiatici, cine ştie, o firmă a prins un contract de multe maşini pentru o flotă auto.
    5 11
  • inexorabil
    Nici nu mă miră că mi s-a turnat vopsea roşie pe cap. Pentru că acest gest relevă un singur adevăr: aprobăm (în unanimitate?) să întruchipăm curcile plouate din ograda europeistă. “Păi Dacia îţi salvează buzunarul în vremurile astea dure, iar în Vest se bucură de încredere”…Salvându-le şi lor buzunarul, nu?
    Motivaţia de avarie? “Unii nu vor să cheltuiască prea mult cu maşinile”. Dar de ce să strângă la puşculiţă? La un moment dat, nu vei mai avea ce să faci cu banii (care oricum vor dispărea fizic – tendinţă care se manifestă de pe acum şi încă vârtos, dar orbeţii NWO/BNW nu văd, nu simt şi nu presimt nimica-nimicuţa), fiind preferabil să deţii direct mijloacele de trai…
    Şi, mă rog, care Vest??? A rămas o zonă geografică şi atât. S-a risipit ca fumul celebra civilizaţie occidentală (în care cuvântul de ordine era…creaţia, iar cununa ei…calitatea – excepţiile actuale întăresc regula), “graţie” febrilelor mişculaţii illuminat-frankfurtiene (întinse pe decenii), asul din mâneca tartorilor fiind…corectitudinea politică. Noul dumnezeu al lumii noastre palpabile.
    4 4
  • Seriff
    Vor fi masinile electrice mai ieftine ca cele termice cand o face plopul pere si rachita micsunele.
    7 3
  • inexorabil
    DEX: “Flotă s.f. totalitatea navelor fluviale, maritime sau aeriene ale unui stat”. Nu s-a inserat nicio extensie şi nici măcar vreun sens figurat! Aşadar, ce caută acest termen în exprimarea auto?!?
    Ce-i drept, odată îmi intrase şi mie în verbul reflex sintagma “navă-amiral” (cu trimitere la limuzină sau la categoria “supremă” a unui producător). Până când am realizat că mă conformez unei curent inept, cu pretenţii de erudiţie.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru