Prahova este judeţul cu cea mai mare promovabilitate la examenul auto

de Sebastian Toma
Joi, 14.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prahova a avut cea mai mare rată de promovabilitate din ţară la prima examinare în vederea obţinerii permisului de conducere pe parcursul întregului an 2012.

Esential 54.71 la sută dintre candidaţii din Prahova examinaţi în 2012 au promovat examenul pentru obţinerea permisului de conducere.
În 2012, Prahova a fost judeţul cu cea mai bună rată de promovabilitate la prima examinare în vederea obţinerii permisului auto. Judeţele Bihor, Sibiu şi Cluj au obţinut şi ele rezultate foarte bune, rata de promovabilitate fiind de peste 50 procente în rândul candidaţilor aflaţi la prima examinare. Nici candidaţii din Capitală nu s-au făcut de ruşine, rata de promovabilitate fiind de peste 50 procente în cazul Bucureştiului. La polul opus se află candidaţii din judeţele Harghita, Giurgiu, Covasna, Olt şi Ilfov.

Aproape 700.000 de persoane s-au înscris la examenul de obţinere a permisului de conducere în România în decursul anului 2012. Dintre acestea, 319.000 au obţinut permisul de conducere, iar 373.000 candidaţi au fost declaraţi respinşi. Statisticile realizate de cei de la DRPCIV iau în considerare doar prima evaluare în vederea obţinerii permisului de conducere, iar statistica include şi şoferii care au obţinut categorii suplimentare la permisul de conducere.

În raport cu anii precedenţi, rata de promovabilitate a scăzut la nivelul întregii ţări. Concluzia vine cu două tăişuri: pe de o parte, candidaţii părăsesc şcolile de şoferi cu un nivel de instruire inferior, care nu le permite promovarea din prima încercare.

Pe de altă parte, examinatorii aplică reguli mai stricte, taxând cu stricteţe fiecare greşeală. Sistemul de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere include o parte teoretică informatizată şi o parte practică.

Via DRPCIV | Sursăfoto

Comentarii (17)

  • antonny
    cred si eu ....la cat de mic e orasu,si la ce trafic e
    6 10
  • Numai eu cunosc 4 persoane din prahova care au plătit pentru permis...
    18 8
  • BaditzaEx
    ghici care-s si cei mai prosti soferi din tara ?!, intrecandu-i chiar si pe constanteni =))
    15 15
  • inexorabil
    Sa deducem ca o buna parte din acest procent impresionant este asigurata de fete? Si, dintre domnisoarele cu deficiente de intelegere a codului rutier si/sau care dovedesc mai putina indemanare practica, vor obtine permisul acelea care judeca "destept", in sensul ca isi acopera (descopera) neconformitatile intelectuale cu solutia cea mai la in-de-mana examinatorului, respectiv defileul pieptului si/sau economicitatea fustei? Cred ca nu, este doar o fabulatie misogino-malitioasa, deoarece romancele este cele mai tari in stiinta, astfel ca nu tot ce zboara prin filme se mananca la realitatea examenului. Doar se priveste...Iar mana examinatorului acorda calificativul corespunzator. Si este foarte important ca acesta sa studieze cu atentie forfecarea picioarelor pe pedale, ca doar nu va permite ca traficul de maine sa fie periclitat de operatii gresite. Constiinta civica inainte de toante, pardon, toate.

    PS: Unguroaicele, oltencele si ilfovencele au promovat cel mai putin? Vai, inadmisibil. Sa puna serios mana pe carte. De credit. Sa-si procure accesoriile adecvate unui eveniment asa solemn ca examenul auto.
    11 10
  • poate ai vrut sa spui printre cei mai civilizati...pe bucuresteni nu avem cum sa ii intrecem la nesimtire...da in capitala sunt cei mai prosti soferi ... si asta vara erau bucuresteni care pe A2 incurcau iesirea spre agigea si intrau pe breteaua de ct ,dupa care mergeau in marsalier (am nimerit si unu la o distanta de 500 m) pe banda de urgenta... cum naiba sa nu vezi idicataorele .. si nu vorbesc daor de 1-2 cel putin la ora 7am erau oprite in jur de 5-10 masini in dreptul A4, 5 zile pe saptamana tot sezonul...asa ca ciocu mic...asta arata priceperea si orientarea soferului bucurestean...
    14 6
  • Cei mai cei sunt de departe dambovitenii.Astia nici macar nu folosesc soseaua,sunt obisnuiti cu campul. Locul doi-Bucurestiul,ier pe trei taximetristii de oriunde din Romania!
    13 1
  • @BaditzaEx:

    Ideile tale lipsite de orice simt obiectiv, idei supuse clar unor prejudecati suburbane, sint egalate in prostie doar de nomenclatura ta, care evident, nu poate arata nimic altceva decat un acces foarte limitat la educatie.
    Cu alte cuvinte, mai baga niste lemne in soba si lasa netul in pace ca nu-i de tine!
    6 4
  • Marius
    Este asc cu am spune ca bucurestencele sunt mai frumoase ca ploiestencele ...mama tampitilor este mereu gravida...

    Ceva mai interesant : in Ro daca schimbi un servici- loc de munca te obliga sa iti deschizi un cont bancar la banca agreata de catre angajator si nu accepta sa ai alt cont ...ce tampenie lucrez in germania si aici m-au intrebat unde am cont si gata au si virat banii (fiecare angajat are cont la alta banca ca de la conta se introduc datele odata si apoi merge automat ) .

    Dar in Ro nu se poate d-le...ca nu mai curg comisioane etc.
    Am avut 3 locuri de munca in ultimii 8 ani si a trebuit sa fac de fiecare data alt cont la alta banca ca da cu cei de la conta si conducere nu poti sta de vb. cata prostie in unii....

    Sorry ca m-am abatut de la subiect dar asta este o tema interesanta ...
    4 2
  • inexorabil
    @Dorin, "boala corectitudinii" este just contestabila in mediul ecleziastic, dar ce-ar fi si in viata de zi cu zi?.......Adica, daca tot consideri necesar sa detractezi pe cineva, atunci fii drept pana la capat si insera si ceea ce crezi tu cu adevarat despre tine insuti, dar exact si fara minciuni, ca sa ne convingem de ce ai fi tu mai aproape de Rai decat BaditzaEx. O revendicare simplu de indeplinit, nu?
    Puteai macar sa uzezi de o exprimare generalista (recte eu, dupa cum se vede mai sus), aluziva, care te-ar fi scuzat aprioric. Baditza mi se pare un tip curajos, necenzurat, care spera in nimicirea moravurilor care au paralizat aceasta tara......Daca aceasta cutezanta "antidemocratica" ti se pare prea subiectiva, inseamna ca te-ai simtit "atins" personal de incisivitatea afirmatiilor sale. In ziua de azi, stindardul moralizator il ridica toata lumea, in frunte cu Satan, punand pe acelasi palier sentimentul datoriei implinite si ardoarea show-mediatica, dar, totusi, vom da cu totii socoteala pentru orice vorba necugetata, izvorata din "dreptatea" proprie. Scadenta, cu S majuscula, sa nu ni se para niciodata prea indepartata!
    PS: Nu vreau sa ne intrecem in "valori de adevar", asa ca nu te repezi cu replica; daca o vei face, o voi lasa suspendata in eter......Meaning no answer!
    3 4
  • @ marius: nu poti sa stai de vorba cu ei, ca isi iau si ei niste comisioane ca au adus clienti bancii. prin lege nu esti obligat sa iti deschizi cont la o anumita banca, ci la care vrei tu.
    on: or fi prahovenii cu cei mai multi promovati, dar sunt si unii dintre cei mai slabi soferi, alaturi de cei din dambovita, teleorman, giurgiu, buzau.
    5 0
  • Marius
    @sandman : da ása este , intr-un fel sunt bucuros ca nu mai sunt in Ro, dar poate voi reveni candva si voi avea mintea mai deschisa ca in germania am invatat unele lucruri noi bune simple si eficiente. Ma bucur ca mai sunt romani care au cap si nu se lasa fraieriti de alti asa usor !
    3 0
  • Vasilica
    Sunt sigur ca aceasta rata de promovabilitate nu este pe masura inteligentei!
    Daca aveti curajul sa mergeti prin PH , sa beliti ochii ca sa nu beliti altceva ca si in AG
    5 2
  • mie cei mai slabi mi se par ai mei (nu dau nume din motive lesne de inteles ..ha ha ha )apoi argesenii,bucurestenii(astia-s viteji la ei in oras ca daca ii scoti in alte conditii de trafic is varza)...si sa nu-i uitam pe dragii de clujeni(astia au incapatinarea prosteasca in secventa adn)
    2 1
  • nea marin
    sunt mehedintean! in drobeta turnu severin se pare ca se cer 100 euro ca sa fii sigur ca obtii permisul! sau vb cuiva de mai sus sa ai fusta scurta si sa foarfeci picioarele pe pedale! ca baietii e amatori de pitzi... doar sunt gabori de elita! acum serios: toti tziganii din strehaia si alte localitati mehedintene detin permis de conducere desi multi dintre ei nu stiu a ceti si scrie! cunosc personal un tzigan care avea 2 clase si a abtinut o adeverinta falsa de la scoala gimnaziala strehaia ca ar fi absolvit 4! pe de alta parte mai toti politistii care lucreaza la departamentul (sau cum s-o chema el) de permise auto din tr. severin detin masini tunate in valoare de zeci de mii de euro, motociclete (unii) si au vile pe la tara, baile herculane, baia de arama, ponoarele, severin etc. nu au afecari personale (poate doar vreo invarteala pt a spala bani) iar din salariu ar obtine toate acestea in cateva sute de ani! nimeni nu se sesizeaza... dealtfel cei ce ar trebui sa se sesizeze (oficial) au aceleasi conditii materiale la salarii apropiate... asa ca in romania e o mafie generalizata! 99% dintre cei ce sunt platiti din bugetul tarii sunt corupti... stim cu totii... dar nu avem dovezi... daca mai apare cate unul cinstit e dat la oparte deoarece incurca afacerile baitzilor... iar noi mergem la vot pe o plasa (tzeapa) cu cateva pungi de faina si pixuri (risca baietii ca poate se invata a ceti si scrie... si nu mai e asa de usor cu prosteala...)
    3 0
  • Vad ca pe aici toata lumea sufera de "nationalismul" judetului peste tot sunt oameni care conduc mai bine sau mai rau , binevoitori sau nesimtiti. Eu sunt din Bucuresti dar colind toata tara si pot spune ca aceasi bizoni ii gasesti peste tot ... si in Bucuresti si in Cluj si in Iasi... si peste tot. In teorie nu trebuie sa gandim negativ dar cand vreunul(una) uita sa opreasca la cedeaza trecerea si te opresti milimetric langa ei(ele) apoi incerci sa le explici ce au facut , te injura de parca tu ai fii gresit cu ceva .... sau iti dau o explicatie de ramai fara replica .. gen "la ei in sat/oras nu au decat strada principala si 2-3 strazi secundare si acolo nu trebuie sa te asiguri decat cand intrii pe DN" . Asa ca pana cand ai nostrii conationali(ma refer la toata tara) vor intelege ca urcarea intr-o masina e ceva serios si trebuie respectiati si ceilalti participanti la trafic, deschideti bine ochii
    3 2
  • "Concluzia vine cu două tăişuri: pe de o parte, candidaţii părăsesc şcolile de şoferi cu un nivel de instruire inferior, care nu le permite promovarea din prima încercare. Pe de altă parte, examinatorii aplică reguli mai stricte, taxând cu stricteţe fiecare greşeală."

    ati uitat de adevaratul tais, chiar cel care e defapt adevarat, cei care nu iau sala treaba e clara dar in principiu pica cei care dau examenul practic, orasul, si nu dau dreptul la politai, cunosc minim 10 persoane in acesta situatie, care au dat examenul fiind sigur pe ei, fiind si ff buni conducatori auto, dar pentru ca nu au onorat cu cei 100 - 150E in anumite situatie si 200E dat politaiului inainte de proba practica, poti sa faci orice ca tot te pica, daca te vede bun te mai ajuta el cu frana sa omori motorul si asa mai departe..eu am dat examenul pe sistemul vechi, in care exista un tarif onorabil pt masa de protocol (in jur de 40-50 lei) dar acum politai taxând cu stricteţe nedarea de spaga ....
    traim in romania si asta ne ocupa tot timpul
    2 0
  • cat mai e spaga la PH
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru