Studiu: Şoferii din Bucureşti pierd 10-20 de minute în căutarea unui loc de parcare

de Paul Cosma
Vineri, 28.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste un sfert dintre şoferii (27%) care circulă prin Bucureşti caută zilnic un loc de parcare în centrul oraşului şi pierd, în medie, 10-20 minute până găsesc un astfel de spaţiu, arată datele unui studiu realizat de o aplicaţie de parksharing.

Potrivit yeParking, cele mai căutate locuri de parcare în Capitală se află în sectoarele 1 și 4, cu o pondere de 17% din total.

Pe locurile următoare se clasează sectorul 6 (16% dintre conducătorii auto), sectorul 5 (pondere de 10%) şi sectorul 3 - cu 9% din total, respectiv sectorul 2 - cu patru procente.

“Autorităţile locale vor fi nevoite să lucreze mai mult pe viitor cu mediul privat, pentru a identifica oportunităţi de a rezolva problema locurilor de parcare. Există numeroase zone sau spaţii care se pot transforma, de pildă, peste noapte în parcări rezidenţiale. Cum ar fi cele ale centrelor comerciale, care în proporţie de 80% rămân goale pe timpul nopţii,” susţin reprezentanţii aplicaţiei de parksharing.

În viziunea reprezentanţilor platformei, majorarea tarifelor de parcare în zonele centrale - în speranţa descongestionării traficului - este una dintre soluţii, dar nu ar trebui să fie singura.

Via Agerpres

Comentarii (5)

  • 10-20 minute / zi? sau / luna ? / an?
    niste detalii care fac diferenta intr-o stire nu foarte relevanta. pt ca toti cei din bucuresti si nu numai stiu cum e cu locurile de parcare din tara
    15 3
  • Dacă este vorba doar de bucureșteni, cât pierd unii, din anumite cartiere, cu încălzirea apei la aragaz, să facă baie ?
    13 0
  • @dan_grc
    Asta daca au gaze,sunt zone unde n-au mai primit de 3 saptamani!
    8 0
  • Edikkk
    Toţi şoferii din toate oraşele mari, care stau la blocuri, în special turn (peste 4 etaje) au aceiaşi problemă

    dar ştirile dau doar de bucale, că le e lene să vadă situaţia în România
    6 0
  • @edikkk
    In Bucale nu ca-s blocurile inalte si vine apa greu e problema,problema e ca lipsesc total saptamani intregi ba apa rece/calda,ba caldura,ba gazele. Oras subventionat de toti...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru