Experţii din industrie: "Fiat şi PSA vor fi constructorii cu cele mai mari pierderi în 2013"

de Sebastian Toma
Vineri, 11.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat şi PSA Peugeot-Citroen vor fi concernele cu cele mai mari pierderi în anul 2013,estimează experţii din industrie citaţi de Automotive News.

Concernele Fiat şi PSA Peugeot-Citroen sunt cele care vor simţi cele mai puternice scăderi în decursul anului 2013, anunţă Automotive News. Publicaţia a citat mai mulţi experţi din industria auto, care spun că ambele concerne sunt sensibile la scăderi pe piaţa din Europa deoarece depind de aceasta într-o proporţie prea mare, în special pe pieţele din sudul Europei, unde mai multe măsuri de austeritate luate de guverne iau proporţii şi reduc cheltuielile populaţiei, iar automobilele noi sunt printre primele elemente care dispar din planurile consumatorilor aflaţi în această situaţie.

Experţii spun că Fiat ar putea suferi deoarece nu are foarte multe produse noi pentru anul 2013, deoarece Sergio Marchionne a amânat investiţiile în noile produse pentru a conserva lichidităţile grupului italian. Între timp, PSA Peugeot-Citroen a lansat produse noi, dar compania nu a reuşit să profite pe deplin de acestea deoarece "războiul preţurilor" din Europa a dus la vânzarea automobilelor noi cu discount-uri serioase pe multe pieţe, ceea ce a redus dramatic profiturile operaţionale ale concernului francez.

Potrivit analiştilor de la Bernstein Research, producătorii de volum din Europa vor înregistra pierderi în valoare de opt miliarde de euro în anul fiscal 2012.

Printre producătorii cu pierderi se numără Fiat, Opel, PSA Peugeot-Citroen şi Ford. Fiecare dintre concernele de mai sus a anunţat măsuri pentru reducerea cheltuielilor în următorii ani, iar aproape toţi se aşteaptă să obţină profit până la jumătatea deceniului curent. Între timp, reprezentanţii unor mărci premium precum Volvo şi BMW spun că piaţa din Europa va avea un an 2013 dificil, iar analiştii din industrie consideră că producătorii de volum de mai sus sunt prea optimişti în previziunile lor.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Suna urat asta.Desi se pricepeau bine la vehicule comerciale.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru