Explicație video: cum funcționează cele 4 moduri de rulare ale noului supercar plug-in hybrid Ferrari SF90 Stradale

de Cornel Șocariciu
Vineri, 21.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a publicat un scurt clip cu ajutorul căruia explică cele 4 moduri de funcționare ale sistemului plug-in hybrid introdus recent pe SF90 Stradale. Cel mai nou supercar dezvoltat în Maranello promite până la 1.000 CP și o autonomie electrică de 25 de kilometri.

La finalul lunii trecute, Ferrari a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul SF90 Stradale. Avem în față primul supercar plug-in hybrid (PHEV) dezvoltat de constructorul italian și, totodată, cel mai rapid model de serie Ferrari de până acum.

Noul SF90 Stradale este echipat cu un sistem PHEV alcătuit dintr-un motor pe benzină V8 biturbo de 4.0 litri și trei motoare electrice (două pe puntea față și unul pe puntea spate). În total, sistemul dezvoltă 1.000 de cai putere, iar cele trei motoarele electrice sunt ținute în viață de o baterie cu o capacitate de 7.9 kWh. Conform oficialilor Ferrari, energia stocată în acumulatori este suficientă pentru o autonomie electrică de până la 25 de kilometri.

Acum, Ferrari a publicat un scurt clip cu ajutorul căruia explică cele patru moduri de funcționare ale sistemului de propulsie. Cu ajutorul selectorului eManettino, șoferul poate alege din modurile eDrive, Hybrid, Performance și Qualify.

În modul eDrive, SF90 Stradale mizează doar pe cele două motoare electrice de pe puntea față, iar viteza maximă dezvoltată de supercar este limitată la 135 km/h.

Modul Hybrid a fost gândit pentru o rulare eficientă în care sunt implicate toate cele patru motoare: sistemul oferă atât rulare pur electrică, dar unitatea pe benzină va interveni ori de câte ori este necesar.

Modul Performance pune în prim-plan resursele unității V8. În acest caz, motorul cu combustie internă funcționează fără întrerupere, iar accentul este pus și pe reîncărcarea bateriilor. Modul Qualify se adresează celor care vor duce SF90 Stradale pe circuit. În acest caz, sistemul de propulsie promite să ofere performanțe maxime.

Comentarii (3)

  • mircea badea
    o baterie mai mare nu se poate in acest corvette/pontiac?
    0 7
  • O sa fie si asta o ciudatenie in muzeul Ferrari. Alte ciudatenii sunt deja expuse acolo. Curiosii le pot admira intr-o dupamasa de duminica in timp ce mananca un hotdog si se uita uimiti la ele 20 de secunde dupa care le uita. :)

    - Alo, mai esti acolo? Nu te mai aud. De ce nu spui nimic?
    - Da, sunt aici. Ma uitam la vecinul. Si-a luat Ferrari si tocmai a plecat cu el.
    - Ce Ferrari e ala? Nu am auzit nimic.
    - Ferrari electric!
    - =))))))))))))))
    1 8
  • Dar în cazul mașinilor de altă firmă ce folosesc la fel și motoare electrice pe lângă cel pe benzină/motorină de ce nu te exprimi la fel? Simplu: avem de-a face ca-n gen de om care atunci când întâlnește pe cineva ce nu-i arată ce/cât poate spune "uite-mi și pe prostul ăsta", iar dacă-i arată spune "ete a-l d...u ce mare se dă". Tu de fapt omule nu-ți dai seama că de fapt dai și mai mare valoare acestei mașini pentru că, nu știu dacă ai auzit de vorba aia românească, "unde-i soare apar și umbre".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru